Pakistan hasretinin resmini çiziyor! (Video)

Acı kaybımız…
Ocak 2, 2021
Ben Pakistan’ım*
Ocak 2, 2021

Pakistan hasretinin resmini çiziyor! (Video)

Kübra Ünverdi, Pakistan’da doğmuş ve 9 yaşına kadar orada yaşamış bir Türk kızı. Pakistan’dan ayrılıp Bosna’ya yerleşeli 2 yıl olsa da hayalen orada yaşamaya devam ediyor. Arkadaşlarını, evlerini, bahçedeki mango ağacını resimlere döküyor. Bosnalı yeni arkadaşlarıyla beraber Pakistan’da yaşamak ise en büyük hayali!  

Kübra, Pakistan’daki evlerini arkadaşlarına anlatırken planını çizerek gösteriyor.

Kübra Ünverdi, 11 yaşında. PakTürk kolejlerinde öğretmenlik yapan bir ailenin ilk çocuğu olarak Pakistan’ın Lahor şehrinde dünyaya gelmiş. 9 yaşına kadar burada yaşadığı için kendisini Pakistanlı hissediyor. Şimdi Pakistan’a çok uzak bir ülkede, Bosna Hersek’te yaşıyor. 2018’de ailesiyle beraber çocukluğunu geçirdiği ülkeden ayrılıp Bosna’ya yerleşmek zorunda kalmış. 

Kübra’nın cismi Bosna’da olsa da aklı-fikri Pakistan’da… Oradaki arkadaşlarını, hayatını dilinden düşürmüyor. Doğduğu, vatanı bildiği ülkeyi her şeyiyle çok özlediğini söylüyor. Öyle ki, Bosnalı arkadaşlarına hatıralarını daha iyi anlatabilmek için Pakistan’daki evlerinin resmini ve planını çiziyor.

Yeni arkadaşlar da var ama… 

En çok Pakistan’daki arkadaşlarını özlüyor Kübra. Bosna’da da yeni arkadaşları var elbette ama konuşmayı beraber öğrendiği, ilk evcilik arkadaşlarının yeri bambaşka onun için. Ama geriye dönmek mümkün olsa yeni arkadaşlarından ayrılmaya da gönlü razı değil: “Hep beraber gidip Pakistan’da yaşamayı çok isterim.” 

Kübra’nın çizdiği planda evin bütün ayrıntılarını görmek mümkün…

Özlem listesinin ikinci sırasında Pakistan’ın bol baharatlı, acılı yemekleri var. Bosna’ya ilk geldiği yıl okulun kafeteryasında hiç bir şey yiyememiş Kübra. Tatsız-tuzsuz gelmiş bu yemekler. Neyse ki annesi, getirdiği baharatlarla Pakistan’daki gibi yemekler yapıyormuş evde.

‘Urducayı unutmak üzücü

Çizim yapmayı çok seven Kübra, hem Pakistan’ı unutmamak, hem de yeni arkadaşlarına oradaki hayatını daha iyi anlatabilmek için evinin resimlerini çiziyor. Balkonuna, merdivenine, içerideki eşyalara varıncaya kadar bütün detayları tek tek gösteriyor. Ve elbette bahçedeki çok sevdiği mango ağacını da…

Urducayı unutmaya başladığı içinse hayli üzgün, “Pakistan’ı Urducayı unutmak istemiyorum.” diyor. Hayallerini yeni arkadaşlarını da alıp Pakistan’a gitmek süslüyor: “Kendimi Pakistanlı hissediyorum. Bir gün dönmeyi çok istiyorum. Burada da güzel arkadaşlarım var, keşke onları da alıp götürebilsem, hep beraber Pakistan’da yaşasak.”

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.