Tarihten Bir Sayfa: CHP’li Nur Serter Türk okulunu ziyaret etti

Pakistan iklimi ve çöl sıcağında serinleme taktikleri
Mayıs 6, 2021
Ben bir öğretmenim; matematik öğretir, sevgi tohumları ekerim
Mayıs 9, 2021

Tarihten Bir Sayfa: CHP’li Nur Serter Türk okulunu ziyaret etti

İnternet sitemizde zaman zaman PakTürk Okulları’nın çeyrek asırlık tarihinden bir sayfaya bakacağız. ‘Tarihten Bir Sayfa’ başlığı altında yayınlayacağımız bu seride bugün 2013 yılından bir hatıra var. 13 Şubat’ta Türkiye’den Pakistan’a giden bir milletvekili heyeti PakTürk Okulları’nı ziyaret etmişti.

Ziyareti dikkat çekici kılan nokta, heyette dönemin TBMM Başkanı Cemil Çiçek olmasından ziyade, CHP Milletvekili Nur Serter’in bulunmasıydı. Serter, siyasî ve dünya görüşü itibarıyla öteden beri muhafazakâr veya dindar kesime mesafeli duran, hatta sert eleştiriler getiren bir akademisyendi. 28 Şubat döneminde de başörtülü kız öğrencilerin üniversitelere alınmaması için büyük çaba harcamış, haksız ve hukuksuz uygulamanın adeta öncülüğünü yapmıştı.

Bu duruşu sebebiyle Serter’in iktidar partisi AKP milletvekilleriyle beraber PakTürk Okulları’nı ziyaret etmesi o dönem Türkiye medyasında da geniş yankı uyandırmıştı. Biz de o tarihte www.samanyoluhaber.com sitesinde yrumsuz olarak yayınlanan haberi aynen paylaşıyoruz:

Pakistan’da faaliyet gösteren Pak-Türk okulları Türkiye’den gelen misafirleri ağırladı

Pakistan’da bulunan PAK-TÜRK okullarının Türkiye’den önemli ziyaretçileri vardı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, aralarında CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter’in de bulunduğu milletvekili heyetiyle birlikte İslamabad’daki Türk okulunu ziyaret etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, AK Parti Ankara Milletvekili Reha Denemeç ve MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş İslamabad’da bulunan okulu ziyaret etti.

Dönemin TBMM Başkanı AKP’li Cemil Çiçek (ortada) ve sol yanında CHP’li Nur Serter.

Milletvekili heyeti, Türk ve Pakistanlı öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Misafirler, öğretmenler ve idareciler eşliğinde okulu gezdi, verilen eğitim hakkında detaylı bilgi aldı.

Çiçek ve beraberindeki heyet daha sonra Pak-Türk Okulları tarafından düzenlenen Ulusal Matematik Olimpiyatları’nı izledi. Kazanan öğrencilere ödül takdim edildi.

Ödül töreninin ardından konuşma yapan Cemil Çiçek Pakistan ve Türkiye halkları arasındaki kardeşliğe vurgu yaptı.

Çiçek, “Birbirine olabildiğince yakın iki kardeş ülkeyiz. onun için bugün burada tebrik ettiğimiz, sevincini paylaştığımız bu çocuklarımız inşallah gelecekte de iki ülke arasındaki kardeşliğimizi daha da kuvvetlendirecek, güçlendirecek ve böylece iki ülke arasındaki bağlarımız her geçen gün daha da kuvvetli olacak.” diye konuştu.

Milletvekili heyeti daha sonra Pakistanlı öğrencilerin kendileri için hazırladığı gösterileri

izledi. Ziyaret, öğrencilerin misafirlere gösterdiği yoğun ilgi ve alkışlar eşliğinde son buldu.

Dönemin MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş (solda) ve CHP Milletvekili Nur Serter.
Türk milletvekili heyeti, PakTürk Okulları’nın düzenlediği Ulusal Matematik Olimpayatı ödül töreninde.
Dönemin TBMM Başkanı Çiçek, Matematik Olimpiyatı’nda dereceye giren öğrencilere ödül veriyor.

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.