Lahor’da dolu dolu geçen bir yıl sonu gecesi

Kimya öğretmeni Hakan Tokdemir (1): Öğrencilerimizin güzel davranışları insanları şaşırtıyordu
Ağustos 31, 2021
Kimya öğretmeni Hakan Tokdemir (2): Pakistan’ı bizim için güzel kılan şey, insanlarıydı
Eylül 3, 2021

Lahor’da dolu dolu geçen bir yıl sonu gecesi

Türkçe öğretmeni Doğan Yücel, Lahor’da PakTürk’ün düzenlediği yıl sonu gecelerinden birini ve programa katılan valinin Türk okulları hakkında dile getirdiği övgü dolu sözleri yazdı. Türkiye’den gelen misafirlerin açılını yaptığı okullara değindi.

On birinci Bölüm:

Lahor’un Gülberg ve İslampura semtlerinde bulunan iki PakTürk şubesi olarak 2007 yılında tertiplediğimiz üçüncü yıl sonu gecemiz önceki yıllarda olduğu gibi coşkulu ve görkemli geçmişti. El-Hamra Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende salon tıklım tıklım doldu. Velilerimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, Pakistan ve Türkiye’den gelen seçkin misafirlerimizle programımız tam bir şölen havasında geçti.

Gecemizin o yılki ‘onur konuğu’ Eyalet Valisi Khalid Maqbool idi. Sayın vali, yıl sonu gecemizden sadece bir-iki gün önce yine PakTürk’ün davetlisi olarak gittiği bir haftalık Türkiye gezisinden dönmüştü. Türkiye dönüşü ayağının tozuyla programımıza katılan Vali Maqbool, burada yaptığı konuşmada gezisini ve okullarımızı anlattı. PakTürk gibi kurumların sayısının artması gerektiğini ve Pakistan’ın bu kurumlara olan ihtiyacnı dile getirdi.

Türkiye’den gelen misafirler, 10 okulun açılışını yaptı

Yıl sonu gecemizde, birbirinden ilginç skeçler, dostluk şarkıları, başarılı öğrenci ve öğretmenlerin ödüllendirilmesi, geçen bir yılda akılda kalan hatıraların anlatılması ve geleceğe yönelik değerlendirmeler vardı.

Ayrıca Türkiye’den gelen 150 civarında misafirimiz de programımızı takip etti. Kimse Yok mu Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde iş adamları, gazeteciler ve Türkiye’den tanınmış insanlardan müteşekkil misafir topluluğu programımızdan sonra Keşmir’e gitti. Burada, Kimse Yok Mu’nun yaptırdığı 6’sı Muzafferabad, 2’si Balakot ve 2’si Mansera’da olmak üzere toplam 10 okulun açılışını yaptılar. Dernek, daha önce de deprem bölgesinde üç çadırkent kurmuş, 6 ay boyunca günlük 8.000 kişiye üç öğün yemek yardımı yapmıştı. Toplamda deprem bölgesine 12 milyon dolarlık yardımda bulunmuştu. Depremdeki yardımlarla ilgili müstakil başka yazılar olduğundan burada daha fazla üzerinde durmuyorum.  

Devam edecek…

***

Onuncu Bölüm: Pakistan-Türkiye hattında film gibi bir evlilik hikâyesi

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.