‘Öğretmenlerimiz bize kendi çocukları gibi davrandı’

Yüreğim sende kaldı (Ses)
Şubat 3, 2021
İkbâl, Mevlâna ve Pakistan*
Şubat 4, 2021

‘Öğretmenlerimiz bize kendi çocukları gibi davrandı’

PakTürk Okulları öğrencilerinden bir mektup var… Ahmed A. unutamadığı yurt günlerini, belletmenlerini ve Türkçe öğretmeninden öğrendiği önemli bir cümleyi yazdı.

PakTürk’e 2010 yılında geldim. Başlangıçta orada nasıl yaşayacağım konusunda endişeliydim ama okul yurdunun ortamı çok iyiydi. Öğrenciler için futbol ve diğer oyunlar gibi farklı etkinlikler vardı. Kendilerine abi diye hitap ettiğimiz belletmenlerimiz bizleri çok destekledi. Ne zaman bir sorunla karşılaşsak, onları çözmeye çalıştılar.

Okulda Türk öğretmenlerimiz vardı ve önceki okullarımda bu kadar alçakgönüllü ve kibar öğretmenler görmemiştim. O zamanlar Türk öğretmenlerin bize neden sevgi gösterdikleri ve öğrencileriyle neden hep ilgilendikleri kafamı karıştırmıştı. Birçok öğretmenim vardı. Okul derslerimizde yaşadığımız sorunlarımızı çözmek için özel eğitim programları düzenlediler. Ayrıca eğlencemiz için de programlar ayarladılar. Bizlere kendi çocukları gibi davrandılar. Hükümetin onları desteklemediğini duyduğumda onlar için çok üzüldüm. Onları hayatımda unutamam.

Son olarak, Türkçe öğretmenlerim için bize kendilerinin öğrettikleri bir satır cümle yazmak istiyorum:

“HER BİR İYİLİĞİ KARŞILIĞINDA BİR ŞEY BEKLEMEDEN YAPIN.”🌸

Hala öğretmenlerimi özlüyorum.😢

Umarım hepsi iyidir ve afiyettedir.❤️

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.