İstanbul’dan acı haber: Bir depoda çıkan yangında 4 Pakistanlı işçi öldü

Afrika’da Urduca konuşmak ve öğrencilerin tepkisi!
Nisan 25, 2021
Kuetta’da güllerle karşılanan Zübeyde öğretmen (2): Pakistan’ın kalbimdeki yerinin değişmesini istemiyorum
Nisan 26, 2021

İstanbul’dan acı haber: Bir depoda çıkan yangında 4 Pakistanlı işçi öldü

Foto: DHA

İstanbul Arnavutköy’deki bir hırdavat deposunda çıkan yangında Pakistanlı 4 işçi hayatını kaybetti. Yangının sebebi ve ölenlerin açık kimliği hakkında hünüz bilgi verilmedi.

DHA’nın haberine göre, pazar günü (dün) Merkez Mahallesi Eski Edirne Asfaltı’ndaki 4 katlı apartmanın bodrum katında bulunan hırdavat deposunda henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldıktan sonra mahalle sakinleri içeride çalışan kişiler olduğunu söyledi. Bunun üzerine itfaiye ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yangın sırasında bir kişinin son anda kendini dışarı atarak alevlerden kurtulduğu ortaya çıktı. 

Duman tahliyesi gerçekleştirilen depoda 4 Pakistanlı işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Söz konusu Pakistanlıların Türkiye’de mülteci olarak bulunduğu ifade ediliyor. Cenazeler depodan çıkarılarak ambulanslarla Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatılırken, son anda kurtulan kişi hastanede ayakta tedavi edildi, ardından da polis merkezinde ifadesi alındı. Kurtulan işçi ile ‘arkadaşlarım’ dediği Pakistan uyruklu işçilerin kimlikleri henüz açıklanmadı.

Bu arada, Türkiye’de mülteci olarak bulunan Pakistanlıların sayısı net olarak bilinmiyor. Sadece 2019 yılında Pakistan’dan 71 bin 645 kişinin yasa dışı yollardan Türkiye’ye giriş yaptığı ifade ediliyor. Bununla beraber, Suriye’deki iç savaşın başladığı 2011’den önce komşu ülkelerden ve Asya’dan Türkiye’ye ciddi göçmen akını yoktu. Pakistan’dan Türkiye’ye gelen düzensiz göçmenler de bu yıllardan sonra görülmeye başlandı.

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.