‘Yüzyılın felaketi’ ve Pakistan’da kadın olmak (Belgesel)

Düzgün İslamabad trafiğinde yaşadığım sıradışı olaylar
Nisan 30, 2021
Türk öğrencilerin ‘gurbetteki annesi’ Ayşegül Akyıldız: Çekilen sıkıntılar boşa değil, biliyoruz
Mayıs 3, 2021

‘Yüzyılın felaketi’ ve Pakistan’da kadın olmak (Belgesel)

Yayın şirketi Medyalogic tarafından 2015 yılında çekilen ancak bugüne kadar yayınlanamayan ‘Pakistan’da kadın olmak’ belgeselini ilk kez yayınlıyoruz.

Pakistan, 2010 yılının Ağustos ayında büyük bir sel felaketi yaşadı. Tarihe, ‘100 yılın felaketi’ diye geçen olayda Penjub eyaleti sular altında kaldı ve 20 milyon kişi olumsuz etkilendi.

Kimse Yok Mu Derneği, o dönem topladığı yardımlarla Pakistanlı felaketzede kardeşlerimizin yardımına koştu. Dernek, aynî ve nakdî yardımların yanısıra evsiz kalanlar için Muzaffargarh şehrine yakın bir yerde İkbaliye Kasabası inşa etti.

Camii, okul, oyun alanları ve dükânların da bulunduğu kasabaki 296 ev 2013 yılında selzedelere teslim edildi. Ayrıca kasabada yaşayann kadınlara, hayata tutunmaları için dikiş makinesi temin edildi.

PakTürk Eğitim Kurumları çalışanlarının katkıları ile kalıcı bir çözüm olarak sağlanan yardımlar bir nebze de olsa acıların unutulmasına, mağdurların hayata tutunmasına destek oldu.

Yayın şirketi Medyalogic, 2015 yılında İkbaliye Kasabası’na giderek sel mağduru kadınların hayatını anlatan bir belgesel çekti. Türk hükümetinin kendine biat etmeyen medyayı susturması sebebiyle bugüne kadar yayınlanamayan belgeseli ilk kez yayınlıyoruz.

Bu vesile ile belgeselin yayın hakkını PakTurkFile’a veren ve belgeselde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.