Tarihten Bir Sayfa: PakTürk öğrencisi dünya birincisi oldu

Belucistan’ın dört bilinmeyenli denklemi ve çözüm arayışları
Temmuz 2, 2021
Lahor’un efsane ismi Anarkali ve Türk hükümdar Cihangir
Temmuz 5, 2021

Tarihten Bir Sayfa: PakTürk öğrencisi dünya birincisi oldu

‘Tarihten Bir Sayfa’ bölümünde bu kez Pakistan halkını ve PakTürk Okulları’nı gururlandıran bir başarıya yer veriyoruz. PakTürk öğrencisi Sanya Nasir, Cambridge Üniversitesi’nin düzenlediği bir sınavda 2015 yılında dünya birinciliği elde etti. O tarihte Cihan Haber Ajansı tarafından haberleştirilen Nasir’in başarısı Türkiye’de de sevinçle karşılandı. Ajansın 12 Şubat 2016 tarihinde abonelerine geçtiği haber şöyle:

PakTürk Kolejleri öğrencisi Sanya Nasir, dünyaca ünlü İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden Cambridge’in düzenlediği sınavda muhasebe ve ekonomi dalında büyük bir başarıya imza attı.

Sanya Nasir

Nasir, 50 farklı ülkeden öğrencilerin katıldığı A-Level sınavlarında muhasebe dalında dünya birincisi, ekonomi alanında da Pakistan birincisi oldu.

Sanya Nasir, Türk girişimcilerin Pakistan’da açtığı uluslararası Pak-Türk Kolejleri’nin Lahor şehrindeki şubesinde okuyor. A-Level sınavlarını başarı ile tamamlayanlar dünyanın önemli üniversitelerinde eğitim alma şansı elde ediyor. Cambridge Üniversitesi söz konusu sınavları dünya genelinde 1951 yılından beri düzenliyor.

Pakistan’ın önde gelen şahsiyetlerinin sitayişle bahsettiği Türk Okulları’nın uluslararası olimpiyatlarda 83’ü altın olmak üzere 194 madalyası bulunuyor. Pakistan’da 1995 yılında faaliyet göstermeye başlayan Pak-Türk Okulları, ülkenin 9 önemli şehrinde 25 okulla hizmet veriyor.

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.