Tarihten Bir Sayfa: Kimse Yok Mu’dan binlerce hastaya tedavi desteği

Lahor’un sıcağı ve ilk öğretmenlik tecrübesi
Temmuz 8, 2021
Kuetta’nın ikinci el pazarı ve alıp sattıklarımız
Temmuz 10, 2021

Tarihten Bir Sayfa: Kimse Yok Mu’dan binlerce hastaya tedavi desteği

‘Tarihten Bir Sayfa’ bölümünde bugün Kimse Yok Mu Derneği’nin Pakistan’a yaptığı hizmetlerden birini paylaşıyoruz. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanlığı KHK’sı ile kapatılalan dernek, 2015 yılında Dere İsmail Khan şehrinde göz taraması ve katarakt ameliyatları yapmıştı. O tarihte Cihan Haber Ajansı tarafından 15 Mart 2015 tarihinde haberleştirilen faaliyeti aynen aktarıyoruz.

Pakistan’da ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşan Kimse Yok Mu Derneği, bu kez katarakt ameliyatları ile dar gelirli vatandaşların derdine çare oluyor.

Kimse Yok Mu, 9 aylık süre içinde, Pakistan’ın Hayber Paktunya eyaletindeki 2 bin 224 Pakistanlının yeniden görmesine vesile oldu. Dernek bununla da kalmayarak, 16 farklı yerleşim bölgesinde tespit edilen 9 bin 325 hastayı muayene ettirdi. 7 bini aşkın hastaya ilaç temin ederken, 2 binin üzerinde hastaya ise gözlük imkanı sundu.

Dernek 2015 yılından önce de Pakistan’ın muhtelif bölgelerinde sağlık konusunda farklı hizmetler vermişti.

Kimse Yok Mu Derneği Pakistan temsilcisi Özcan İnan, yardımsever Anadolu halkına teşekkürlerini iletirken, “Burada ihtiyaç sahibi Pakistan halkı yardımları görünce çok mutlu oluyor. Onların gülen yüzlerini görünce bizler de mutlu oluyoruz. Bu hastalar, yardımsever Türk halkına çok dua ediyor ve onlara teşekkürlerini sunuyor.” ifadeleri ile hislerini paylaştı.

Öte yandan, Pakistan genelinde erzak dağıtımı ve kurban kesimleri ile ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Kimse Yok Mu’nun ülkede açtığı bir de kasabası bulunuyor. 14 Eylül 2013 tarihinde açılan İkbaliye Kasabası, 296 selzede aile için yeni bir yuva olurken camisi, okulu, temizlik görevlileri, mezarlığı ve su deposuyla ihtiyaç sahibi ailelerin yaşamına destekte bulunuyor.

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.