‘PakTürk’te tatil yok!’ sloganımız olmuştu

Pakistanlı iş adamları eğitim hizmetlerine nasıl dahil oldu?
Ağustos 26, 2021
Belucistan yollarında Ramazan bereketi
Ağustos 30, 2021

‘PakTürk’te tatil yok!’ sloganımız olmuştu

Eğitimci Doğan Yücel, Lahor’da görev yaptığı 2006-2007 dönemine ait bazı hatıralarını paylaştı. Yaz kampları ve kursları ile hem öğretmenler hem de öğreciler için eğitim seviyesinin nasıl yükseltildiğini yazdı.

Dokuzuncu Bölüm:

PakTürk Okulları’nda eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla her yıl gerçekleşirilen yaz programlarını 2006 döneminde de yaptık. Multan, Lahor, Peşaver ve İslamabad’daki bütün öğretmenlerimizin katılımıyla kuzey bölgesi ders zümreleri toplandı. Dolu dolu geçen bir program olmuştu. Karaçi, Hayrpur ve Kuetta şehirlerindeki öğretmenler ise Kuetta’da düzenlenen güney zümresinde bir araya gelmişti. Zümrelerde öğretmenlere ayrıca değişik konularda seminerler de verildi. Peşaver Üniversitesi’ndeki yaz kampında üniversitenin öğretim üyeleriyle değişik konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

2005 yılındaki depremden sonra PakTürk’ün Keşmir’de yaptığı yardım faaliyetlerini yerinde görmek için Pencap Milli Eğitim Bakanı Mian Imran Masood’la beraber bir gezi düzenlenmişti. Gezide bakanımızla beraber müdürümüz Turgut Puyan Bey de hazır bulunmuştu.

Dolu dolu geçen Ramazan ve Kurban bayramları

Mübarek Ramazan ayı, 2006 yılında da dopdolu yaşanmış olarak geride kalmıştı. Pakistan’da yaşanan Ramazanlardan sonra  insan ‘Keşke bütün aylar Ramazan gibi olsa’ diye hayıflanırdı. Velilerimizle, öğrencilerimizle, gazetecilerle, akademisyenlerle, iş adamlarıyla, eyaletten ileri gelen devlet erkanıyla ve Türkçe bilen Pakistanlılarla… beraber geçirilen iftarların tekrarı için bir yıl daha bekleyecek olmanın ne kadar zor olduğunu ancak o günlerin havasını soluyanlar, lezzetini tadanlar bilir.

Ramazan’ın ardından o seneki Kurban Bayramı da hareketli geçti. Lahor’daki iki PakTürk şubesi olarak kurban kesme ve dağıtma programı tertip edildi. Türkiye’den ve dünyanın değişik yerlerinden bedeli Pakistan’a gönderilen 550 adet büyükbaş hayvanın kesimi ve dağıtımı gerçekleştirildi. Parçalanıp paylara ayrılan etler, yaklaşık 10.000 aileye dağıtıldı ve 50.000 kişi kurban eti yeme imkanı buldu. Bu güzel işe herhangi bir şekilde vesile olan herkese bir kez daha gönülden teşekkürler.

Türkiye, yüksek öğretim destinasyonuna girdi

O yıllarda Türkiye’de yüksek öğrenim görmek isteyen öğrenciler için ücretsiz Yabancı Öğrenci Sınavı’na (YÖS) hazırlık kursu veriyorduk. Hafta sonları düzenlenen kurslara ilgi büyüktü. Lahor’da kurslara katılmayı düşünen bütün 12. sınıf öğrencilerine açıktı. Bu kurslar neticesinde Türkiye, Pakistanlı öğrenciler için yükseköğrenim konusunda tercih edilir bir destinasyon olmaya başlamıştı.

2007 senesinin tatil döneminde ilk kez Türkiye’de yaz okulu programı düzenlemeye başladık. Öğrencilerimiz Kayseri’de açılan yaz okulunda iki hafta boyunca Türkçe dersleri alıyor diğer taraftan Türkiye’nin birçok tarihi ve turistik yerini görme fırsatı elde ediyordu… Gelenek haline gelen yaz kampları renkli sahnelerle dolu dolu geçirdi. Bir hafta boyunca oyunlar, eğlenceler, spor karşılaşmaları, bilgi yarışmaları ve daha fazlası yapılırdı. 6 ve üstü sınıflardan yatılı ve gündüzlü erkek öğrencilerimiz yaza keyifli bir kampla merhaba demişlerdi.

Yine aynı şekilde yarıyıl tatilinde de öğrencilerimize bir haftalık kitap okuma ve ders çalışma kampı düzenlenmişti. Öğrencilerimize hem eğlenceli programlar hazırlanmış hem de ücretsiz ek dersler verilmişti. O dönem sloganımız “PakTürk’te tatil yok!” idi…

Devam edecek…

***

Sekizinci Bölüm:

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.