PakTürk mezunu Tooba Jamali: ‘Sevgiyle öğretilen her şeyin sonsuza kadar süreceğini öğrendim’

Gözüme ilişen son şey öğretmenlerin gözyaşıydı
Eylül 17, 2021
PakTürk Okulları, Lordlar Kamarası’nda nasıl gündem oldu?
Eylül 18, 2021

PakTürk mezunu Tooba Jamali: ‘Sevgiyle öğretilen her şeyin sonsuza kadar süreceğini öğrendim’

PakTürk Okulları Quetta Kız Lisesi mezunu Tooba Jamali, okul günlerine dair duygularını bizimle paylaştı. Öğretmenlerinden neler öğrendiğini anlatan Jamali, “PakTürk’te kendimi başka hiçbir yerde hissetmediğim kadar iyi hissettim!” diyor.

2006 yılında bir gün, PakTürk’ün Anaokul 2. sınıfına kaydolmuştum. Bunun benim için ailemin aldığı en iyi karar olduğunu o zamanlar bilmiyordum. PakTürk yolculuğumu yazmaya başlamadan önce bana her konuda yardımcı olan her PakTürk öğretmenine teşekkür etmek istiyorum. PakTürk’te geçirdiğim 11 yıl hayatımın en güzel kısmıydı. Oradaki atmosfer çok çok iyiydi.

Şimdi sizlerle bazı anılarımı paylaşayım: Anaokul 3. sınıfta tifoya yakalandığımı ve okuldaki herkesin benimle ilgilendiğini hatırlıyorum! Başka hiçbir yerde bu kadar şefkatli insanlara rastlamadım. Bana sevgiyle öğretilen her şeyin sonsuza kadar süreceğini söylediler. Bir insanın ergenlikte kazandığı her ne varsa, bu onun temel bilgisinin ne kadar iyi olduğuna bağlıdır… ve PakTürk bize bu temel bilgiyi verdi.

Sıradan değil efsanevî bir okul…

Sevgi dolu bir ortam! İlkokulda ünite tarama testlerimiz (SubRet) vardı ve muhtemelen benim en çok hoşuma giden onlardı. O zamanlar ISMO matematik testimiz ve Oxford İngilizce testimiz vardı. Daha sonra Cambridge İngilizce testlerine girmeye başladığımızı hatırlıyorum. Bunları sadece PakTürk’ün alelade bir okul olmadığını, efsanevî bir okul olduğunu söylemek için yazdım.

Ortaokul ve ötesinden bahsetmeye başladığımda, herşey tamamen Türk personelin etrafında dönüyor. Geziler ve yurtta kalmalarımız… ve en sevdiğim rehberlik dersleri! İslami konularda rehberlikten, kişilik inşasına yönelik derslere… Kelimelerle anlatamadığım pek çok şey var ama PakTürk’te kendimi başka hiçbir yerde hissetmediğim kadar iyi hissettim!

Hocamın benim için yazdığı son satırlar “Tûba, her zaman gülümse. Sıkı çalışma ise olmazsa olmaz.” Son olarak, “hum rahen na rahen chaman mein sada, aasman ye rahega in par fida (Bu çemenzârda daim yaşasak da yaşamasak da gökyüzü onlara hep feda olacaktır.)”

Teşekkür ederim!

Tooba Jamali

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.