Bu hatıraların gelecek nesillere aktarılması gerekiyor

Lahor’un aziz misafirleri (2): Nur Cihan Sultan ve Cihangir Şah
Kasım 17, 2021
Abdurrezzak amcanın Türk misafirlere bakışı
Kasım 19, 2021

Bu hatıraların gelecek nesillere aktarılması gerekiyor

Doğan Yücel

PakTurkFile sitesinin yazarlarından Türkçe öğretmeni ve araştırmacı Doğan Yücel, sorularımızı cevapladı. 7 yıl kaldığı Pakistan’da gerek öğretmenlik yaparken gerekse iş adamları derneğinde çalışırken sayısız hatıra biriktirdiğini kaydeden Yücel, bunların gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı.

2004-2011 yılları arasında PakTürk Okulları’nda Türkçe öğretmenliği yaptığını ifade eden Doğan Yücel, Pakistanlı dostlarına ve geçirdiği yıllara bir vefa borcu olarak hatıralarını kaleme aldığını ifade etti. Ayrıca PakTürk Okulları’nın neler yaptığını gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti.

Pakistan ismini duyduğunda veya bir Pakistanlı gördüğünde hatıralarının canlandığını söyleyen Yücel, ”Evde hala ara sıra da olsa Pakistan yemekleri yapıyoruz” dedi.

Yücel, PakTürk Okulları’nda öğretmenlik yaparken aynı zamanda iki ülkenin iş adamlarını bir araya getiren bir dernekte de aktif çalıştığını ifade etti. “Bu sebeple epey bir hatıra birikti, çok farklı şeyler yaşadık, farklı insanlarla tanıştık. Türkiye’ye geziler düzenledik, Türkiye’den gelen misafirleri biz ağırladık.” diye konuştu.

Kendileriyle kader birliği yapan Pakistanlı eğitim gönüllüleri ile birlikte çok emek verildiğini, alın teri döküldüğünü anlatan Yücel, yaşananların gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı.

Yücel, fırsat bulursa tekrar Pakistan’a gitmek istediğini ifade ederken, orada bulunduğu 7 yıl içinde gidip göremediği yerler olduğunu ve oraları ziyaret etmek istediğini belirtti.

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.