Pakistan’dan acı haber: Kar fırtınası yolu kapattı, en az 25 kişi hayatını kaybetti

PakTürk’te ‘rüyaların gerçek olduğu’ yıllar…
Ocak 7, 2022
Matematik öğretmeni Hacer Bahar Çokarslan (4): Eve eşya alalım da dua yerine geçsin, Pakistan’da kalalım
Ocak 10, 2022

Pakistan’dan acı haber: Kar fırtınası yolu kapattı, en az 25 kişi hayatını kaybetti

Pakistan, ülkenin kuzeyinde yaşanan kar fırtınasının yol açtığı afetle sarsıldı. Mari (Murree) kenti civarında kapanan yollarda mahsur kalanlardan 25 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

PakTurkFile olarak Pakistan halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor hayatını kaybedenlerin ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Pakistan’ın kuzeyinde kar fırtınasının yolu kapatması sonucu çok sayıda kişi araçlarına mahsur kaldı, ilk belirlemelere göre en az 25 kişi hayatını kaybetti.

Ölenlerin en az altısının donduğu açıklanırken, diğerlerinin ölüm nedeni ile ilgili bir bilgi verilmedi. Afete müdahale etmesi için Pakistan Ordusu görevlendirildi.

BBC’nin internet sitesinde yer alan habere göre, afet yüksek rakımlı Mari kenti yakınlarında meydana geldi. İçişleri Bakanı Şeyh Raşit, otoyolda bin civarında aracın mahsur kaldığını söyledi.

Son günlerde bölgedeki aşırı kar yağışlarının çok sayıda izleyici çekmesi sebebiyle Mari’ye 100 binden fazla aracın girmiş olabileceği açıklandı. İslamabad Valiliği, Mari kenti ve çevresinde artan araç yoğunluğu nedeniyle cuma günü bir genelge yayımlayarak İslamabad’dan Mari’ye çıkışları pazartesi gününe kadar durdurmuştu. 

Başkent İslamabad’ın kuzeyinde bulunan ve Galiyat adı verilen dağlık bölgede dün de (cuma günü) turistler kar nedeniyle mahsur kalmıştı.

Yerel polis, kar yağışları üzerine yaşanan turist akınının Mari kenti ve etrafında yoğun bir trafik oluşturduğunu belirtti.

Afet bölgesinden ulaşan amatör videolar ışığında, araçları içerisinde hayatlarını kaybedenlerin bir kısmının yoğun yağan karla tıkanan egzozlardan içeriye sızan karbon monoksit gazından zehirlenmiş olmaları da ihtimal dahilinde tutuluyor.

AFP ajansına konuşan Mari merkezinde aşırı kar yağışı yüzünden mahsur kalan turist Osman Abbasi, “Burada insanlar çok kötü durumda. Sadece turistler değil, yerel halk da zor durumda. Doğal gaz ve suya erişimde sorunlar yaşanıyor.” dedi.

İçişleri Bakanı Raşit, yayınladığı video mesajında “15-20 yıldır ilk defa bu kadar çok kişi Mari’ye gitti ve bu da büyük bir krize yol açtı.” yorumunu yaptı.

Pakistan Başbakanı İmran Han da ‘trajik ölümler’ sebebiyle büyük üzüntü duyduğunu açıkladı: “Yaşanan trajedi hakkında soruşturma başlattık ve bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için yeni regülasyonlar getireceğiz.”

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.