500 gün geride kaldı, ama daha anlatacak çok hikayemiz var!

İngilizce öğretmeni Gönül Barış (3): Hayatımın en önemli ‘ilk’lerini Kuetta’da yaşadım, oraya giderken başıma gelenler ise film gibiydi
Nisan 11, 2022
Karaçi Ticaret Odası heyetinin Ankara’daki iş görüşmeleri
Nisan 17, 2022

500 gün geride kaldı, ama daha anlatacak çok hikayemiz var!

PakTürk Okulları’nın eşsiz, çeyrek asırlık tarihini gelecek nesillere aktarmak için çıktığımız yolda 500 gün geride kaldı. Bu sürede güzel çalışmalar yapıldı, ancak daha anlatacak çok hikâyemiz olduğuna inanıyoruz. Bu vesile ile desteklerinizi sürdürmenizi istiyoruz.

Merhaba değerli dostlar,

PakTurkFile internet sitesini açmamızın üzerinden 500 gün geçti. Bu süre zarfında 1995 yılında hizmet vermeye başlayan PakTürk Okulları’nın kuruluş, büyüme ve başarı hikâyelerini yazmaya çalıştık. Türkiye’den Pakistan’a giden eğitim gönüllülerinin heyecan dolu, bazen hüzünlü kimi zaman tebessüm ettiren hatıralarını paylaştık. Güzellikler, samimi dostluklar, büyük fedakârlıklar ve gözyaşlarıyla bezeli bir çeyrek asırdan bahsediyoruz.

Pakistan’a gidişinden itibaren oradaki hayatını dizi hâlinde yazanlar oldu. Seri yazıların bir kısmı halen devam ediyor. Bazı öğretmen veya idareciler, ev hanımları verdikleri röportajlarda Pakistan hatıralarını anlattı. Anılar arasında ilk kez duyulan pek çok detay paylaşıldı. Ancak çeyrek asırlık PakTürk tarihi düşünüldüğünde anlatılanların ‘devede kulak’ mahiyetinde bile sayılmayacağı takdir edilecektir.

Pakistan’da doğan veya bir dönem orada yaşayan çocuklarımızın katıldığı ödüllü sanat (resim/şiir/ hikâye) yarışması düzenledik. PakTürk’ün hukuk mücadelesine katkı için Play2Fund platformunun düzenleyeceği oyun turnuvasının kayıtları devam ediyor. Eğitim hizmetlerine maddi manevi destek olan iş adamı, akademisyen, öğretmen ve idarecilerden vefat edenlerin hatıralarını yâd ettik. Pakistan’ın yemeklerini, trafiğini, iklimini, sebze ve meyvelerini, tarihi-turistik yerlerini, park ve bahçelerini, Kurban ve Ramazan adetlerini tanıtmaya çalıştık. Tarihte o coğrafyada yaşamış önemli siyasi, dini ve edebi şahsiyetlerin portrelerini yansıtmaya gayret ettik.

PakTürk çalışanlarının organize ettiği sosyal yardımları, yayıncılık çalışmaları, diyalog faaliyetleri ve farklı eğitim projelerini birinci elden aktarmaya çalıştık. Değişik medya organlarında çıkmış önemli haberleri varsa hatıralarıyla beraber tekrar yayımladık.

Ancak Pakistan’ı kendi ülkesi gibi seven, ayrılırken gözyaşları döken bir eğitim kadrosunun daha anlatacak çok hikayesi olduğuna inanıyoruz. Nitekim geride değil 500 gün, 500 yıl anlatılsa hakkı verilemeyecek bir hizmet dönemi var. Bu dönemin, kitaplarının yazılması, belgesel ve filmlerinin çekilmesi, insanlığa hizmet yolunda yaşanmış eşsiz örneklerin gelecek nesillere bir rehber niteliğinde aktarılması gerekiyor.

Bu sebeple desteklerinizi sürdürmenizi, Pakistan’a ve PakTürk’e dair her türlü hatıralarınızı, bildiklerinizi yazmanızı, elinizdeki fotoğraf veya görüntüleri paylaşmanızı bir kez daha istirham ediyoruz. Ayrıca kendi sesli anlatımlarınızı gönderebileceğiniz gibi yazılı veya sözlü röportaj tekliflerinize de açık olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz.

Bu vesile ile şimdiye kadar 5 ve daha fazla yazı/hatıra gönderen dostlarımızın isimlerini bir teşekkür mahiyetinde paylaşıyoruz:

Doğan Yücel: ………………….. 75

Şemsinur Özdemir: ……….. 40 (röportaj)

Taner Koçyiğit: ……………… 36

Sadullah Bayazit: …….………. 21

Mehmet Karadayı: ……….. 11

Fatih Çapar: ………………..………. 7

Osman Arslanhan: ……….. 6

Engin Yiğit: ……………………..….. 6

Sadık Pakdil: …………………… 5

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.