‘Bu millet sizin hizmetlerinizi hiç unutmayacak’

PakTürk’ün tabii afetlerde üstlendiği misyon
Şubat 9, 2021
Pakistan, aha şurası!
Şubat 11, 2021

‘Bu millet sizin hizmetlerinizi hiç unutmayacak’

Eğitimci Engin Yiğit, PakTürk Eğitim Kurumları’nın felaket dönemlerinde Pakistan’a sağladığı insanî yardımları, bunun neticesinde verilen ‘Üstün Hizmet Madalyası’nı ve dönemin Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref’in madalyayı takdim ederken dile getirdiği sözleri yazdı.

PakTürk Okulları, Pakistan’da eğitim hizmetlerinin yanında, yaptığı ve aracı olduğu sosyal ve yardımlaşma projeleri ile de ülkede her kesimin takdirini kazanıyor, insanların gönlünde taht kuruyordu.

Pervez Müşerref

Eğitim kurumlarının kalitesinden ve başarılarından söz edilmeye başlandığı yıllarda, Keşmir’de 2005 yılında yaşanan depremle, PakTürk Eğitim Kurumları için ‘ikinci dönem’ diye adlandırabileceğimiz safha başlamış oldu. PakTürk Okulları, artık sadece başarıları ile değil sosyal ve yardım projeleri ile de halkın takdirini kazandı. Gerektiğinde ulusal seviyede toplumun yardımına koşan, halkın zor zamanlarında elini olabildiğince cömert ve beklentisizlikle uzatan okullar halkın gönlünde taht kuran kurumlara dönüştü.

Keşmir depremi sonrası bölgeye ulaşan ilk yardım kuruluşu olması devletin de dikkatinden kaçmadı ve kısa süre sonra PakTürk Okulları Pakistan’ın en prestijli madalyası olan ‘Üstün Hizmet Madalyası’ ile ödüllendirildi. Dönemin Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref madalyayı PakTürk yetkilisine törenle takdim ederken, “Bu millet sizin hizmetlerinizi hiç unutmayacak.” demiş ve medya Müşerref’in bu sözlerini manşetlerden duyurmuştu.

Kimse Yok Mu Pakistan’da

Yaşanan üzücü deprem felaketi sonrası, Kimse Yok Mu Derneği de kurum olarak Pakistan’a gelmiş ve Türkiye’den ihtiyaç sahiplerine düzenli yardım ulaştırılmaya başlamıştı. PakTürk Okulları’nın yardım ve desteği ile Kimse Yok Mu deprem bölgesine yaptığı maddi yardımların yanında tam donanımlı 10 okul binasını yerel yetkililere teslim etti.

Kimse Yok Mu Derneği, topladığı yardımları uçaklarla Pakistan’a ulaştırdı.

PakTürk’ün Pakistan’da yaşanan tabii afetler sonrası inisiyatif alması, yardımların yerine hızlı ulaşması için Türkiye’den desteğe gelen heyetler tarafından Türkiye’de gündem yapıldı ve okullar Türk kamuoyu tarafından da bilinir hale geldi. Hatta Türkiye’den gelen bu misafirlerin PakTürk Okulları’na yaptığı ciddi yardımlar neticesinde okulların çehresi değişmeye ve dönüşmeye başladı. Artık villa okullar kampüs okullara dönüyor ve ülke genelinde öğrenci sayıları da hızla artıyordu.

Kimse Yok Mu, Pakistan’da kalıcı ve sürdürülebilir hizmetler verebilmek için İslamabad’da ofis açtı; su kuyusundan, katarakt ameliyatına ve daha birçok yardım kampanyalarına imza attı. 2010 yılında Muzaffargar’da meydana gelen büyük sel felaketi sonrası Kimse Yok Mu bölge halkının yaralarını sarmak ve kalıcı bir eser bırakmak için çalışmalara başladı. Bu kampanya ile Türkiye’den trenler dolusu yardımlar geliyor, böylece Pakistan ve Türk halkları bir kez daha PakTürk Okulları aracılığıyla kucaklaşıyordu. Halklar arasındaki sevgi bu yardım kampanyaları ile adeta bedene bürünmüş ve mesafeleri ortadan kaldırdı.

Muzaffargar’da inşa edilen İkbaliye Kasabası, yüzlerce aileye ev sahipliği yaptı.

Tam teşekküllü İqbal kasabası

Türk halkı sel dramı için yapılan devasa yardımların yanında kalıcı bir eser olarak bünyesinde 290 ev, 10 dükkân, 1 okul, 1 cami ve 4 parkla birlikte büyük bir su tankının olduğu 4 milyon dolar değerinde küçük bir kasaba (Allama Mohammad İqbal Town) inşa ettti ve bu evler 2013 yılında mağdurlara törenle hediye edilmişti.

PakTürk Okulları bulunduğu her şehirde “Ben bu güzel ülkeye neler katabilirim?” diye düşünüyor ve yarış havasında büyük projelere istikrarlı bir şekilde imza atıyordu. İnsan kaynaklarının azlığı, yapılabilecek işlerin büyüklüğü olumsuz etkenler olarak görünse de hemen her arkadaşımız, iki bazen üç kişi kadar çalışıp, bu işlerin üstesinden gelmeyi başardı. Ne mutlu bu insanlara ki yaptıkları güzel işlerle anılıyorlar.

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.