Pakistan, 6.4’lük depremle sarsıldı

Muhammed İkbal ve Türklerle kurduğu bağ
Şubat 12, 2021
Depremde acı haber Haripur’dan geldi: 1 kadın öldü
Şubat 13, 2021

Pakistan, 6.4’lük depremle sarsıldı

Pakistan cuma gecesi depremle sarsıldı.

Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğündeki deprem saat 22.02’de Pakistan’ın çeşitli şehirlerinde hissedildi. Depremin merkez üssünün Tacikistan’ın Murghab kenti olduğu, Pakistan’da hissedilenin ise daha çok artçı sarsıntılardan kaynaklandığı bildirildi.

Pakistan medyasına yansıyan haberlere göre, deprem İslamabad, Peşaver, Rawalpindi, Mardan, Kuzey Veziristan, Swat, Multan, Sargodha, Faysalabad ve Lahor gibi şehirlerde hissedildi.

PakTürkFile’ın kendi kaynaklarından aldığı bilgiye göre de İslamabad şehrindeki sarsıntı 25 saniye sürdü, ancak şu ana kadar can kaybı yaşandığına dair bir bilgi açıklanmadı.

Gelen bilgilere göre sarsıntılar Killa Abdullah, Pishin, Toba Achakzai, Shangla, Buner, Malakand, Dir ve Chitral’da da hissedildi.

Sismoloji Merkezi’ne göre depremin derinliği 80 km zeminde ölçüldü. Depremin artçı sarsıntıları beklendiği için vatandaşlara dikkatli olmaları tavsiye edildi.

Diğer yandan ABD Jeoloji Araştırmaları Merkezi depremin büyüklüğünü 5,9 olarak belirledi ve merkez üssü olarak Orta Asya’da Tacikistan’ın 35 km (55 mil) batısını işaret etti.

Pakistan’da bu kadar şiddetli bir deprem 1,5 yıl önce de yaşanmış ve o sarsıntıda Azad Jammu ve Keşmir’de ciddi hasarlar meydana gelmişti.

Pakistan Meteoroloji Dairesi’nin Twitter hesabından da depremle ilgili şu bilgi paylaşıldı:

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.