‘Rüya Bahçeleri’nde bir okul açılışı

Türkiye ile bağlantımız ve dev çanak antenler
Nisan 9, 2021
Bu Ramazan, PakTürk Okulları’nın hatırasını ve hukukunu korumak için bağışta bulunun
Nisan 11, 2021

‘Rüya Bahçeleri’nde bir okul açılışı

Eğitimci Sadullah Bayazit, Lahor’da açılan ve bizzat nezaret ettiği PakTürk Okulları’nın son şubesinin kuruluş sürecini ve bu okula gösterilen ilgiyi yazdı.

Pencap eyaletinin başkenti Lahor’un 10 milyonun üzerinde nüfusu vardır.  Pakistan’ın önde gelen iki inşaat firması, 2012 yılında yeni bir villa sitesi inşaatına başlamıştı. ‘Dream Gardens (Rüya Bahçeleri)’ adındaki bu villa sitesi, Lahor şehrinin yeni gelişmekte olan Multan yolu üzerindeki gözde bölgelerinden, bir tarafı Safari Park, diğer tarafı Bahria Town ve iyi devlet üniversitelerinden Comsats’ın ortasında bir üçgen içerisindedir. Burası aynı zamanda PakTürk’ün ülkedeki en büyük kampüs okulu durumunda olan erkek lisesine sadece 3 km mesafedeydi.

İki firma da bu siteyi çok itinayla planlamıştı. Şirket sahipleri, inşasına başladıkları bu yeni siteye yerleşecek insanların çocukları için bir de okul düşünüyordu. O dönemde PakTürk Eğitim Kurumları artık bir marka olma seviyesine gelmişti. Ülke genelinde hem merkezi imtihanlarda hem de proje ve olimpiyat yarışmalarında adını sıkça duyuruyordu. Bu kurumlarda bir süre çalıştıktan sonra farklı okullara müracaat eden öğretmen veya personel çok iyi maaşla kabul alıyordu.

Her yerden ‘okul açın’ talepleri geliyordu

Uluslararası seviyede de durum farklı değildi. PakTürk Okulları, İngiliz Cambridge müfredatını takip ediyordu. Bu, yurt dışında okumak isteyenler için iyi bir avantaj sunuyordu. Matematik ve Ekonomi sınavlarında ülke ve dünya çapında birinciler çıkaran okullarımız bu sayede dışarıda da tanınmaya başlamıştı. Ülke içerisinde bir çok yerden yeni okullar açılması için teklifler geliyordu ama maddi imkânlar ve öğretmen sayısı nisbetinde bu tekliflere cevap verilebiliyordu.

Lahor Dream Gardens’taki PakTürk şubesinin öğretmen ve öğrencileri…

Bir okul için en temel ihtiyaç kaliteli öğretmen kadrosudur. Yukarıda bahsettiğim saygın inşaat şirketleri de planladıkları site içinde adlarına yakışır bir okul yapmayı düşünuyordu. Bu okulu işletmesi için de PakTürk idarecilerinden talepte bulunmuşlardı. 2015’in şubat ayında temeli atılan okulumuz, geceli-gündüzlü çalışmaların neticesinde yaklaşık bir yıl sonra tam donanımlı şekilde eğitime hazır hale geldi.

Kesintisiz hergün inşaat sahasına gittim

2015 sonlarına doğru bana Dream Gardens’daki okulun kuruluşuna nezaret etme vazifesi verildi. İlk gittiğimde yeni kurulan güzel bir site olduğunu gördüm. Bu göreve başladığım ekim ayından itibaren kesintisiz her gün gidip çalışmaları takip ediyordum. Okulun inşaatında eksiklik görürsem firma yetkililerine bildiriyordum. Okul binasının tamamlanması ilk olarak site idaresinin işiydi, ancak araç-gereçleri ve okulun genel donanımı benim sorumluluğumdaydı. Her geçen gün zaman daralıyordu. Hepsinden önemlisi kaliteli ve yetenekli eğitimcileri bulmak gibi hayli zor bir işe girişmiştim. İnşaat sahipleri, sağ olsunlar, binanın tüm ihtiyaçlarını tamamladı. PakTürk Eğitim Kurumları da personel ve eğitim-öğretim malzemelerini zamanında yetiştirmeye gayret gösterdi. Allah’ın yardımıyla eğitim dönemi başlamadan yeni okul binasında her şey tamamlandı.

Başka yerdeki evini satıp gelenler oldu

2016 Nisan’ında 48 öğrenci ve 10 eğitimci kadrosuyla anaokulu ve ilkokulu (1-5 tüm sınıflar) açarak eğitime başladık. Siteden ev almış olanlar kendilerini bahtiyar sayıyordu. Uluslararası standartlarda bina ve eğitim kalitesine sahip okulu olan site ülkede nadir görülen bir durumdu. Hem ev fiyatları hem de kiralar sitede hızla değişti. Site sakinlerinin çocukları için özel indirimli fiyatlar belirlemiştik. Çocuklarını Pak-Türk’te okutmak için başka yerlerdeki evini satıp bu siteye taşınan birçok aileye şahit oldum.

Sadullah Bayazit (sağda), Pakistanlı velilerle ağaç dikme etkinliğinde

Okullarımız dünya standartlarında eğitim vermenin yanında ülkesini ve milletini seven sorumlu insanlar yetiştirmeyi hedeflemişti. 25 yıl boyunca da bu hedefe uygun eğitim anlayışına bağlı kaldı. Bir yıl kadar bu okulda çalışmak nasip oldu. Sitenin yönetim ofisi okulun karşısındaydı ve personeli düzenli, disiplinli çalışmaları ile dikkat çekiyordu. Görev yaptığım süre boyunca tüm site yönetimi ve şirket sahipleri bize karşı son derece saygılı ve nezaketli davrandı. Okulla ilgili tüm ihtiyaçlarımıza cevap vermeye çalıştılar, hepsine son derece müteşekkirim.

Elbet bir gün gider, ‘Hey gidi günler!’ deriz

Bir yıl kadar sonra siteye küçük bir ormanlık alan kurulması planlandı. Ağaç dikimi tam da Pakistan’ın kurtuluş yıldönümüne denk gelen 14 Ağustos günü yapılacaktı. Bu davetiyeyi aldığım zaman çok mutlu olmuştum. O gün sayamayacağım kadar okul velimiz ve öğrencimizle ağaç dikmiştik. Aldığım bilgilere göre sadece 4 yıl geçmiş olmasına rağmen ağaçlar büyümüş. Dream Gardens adını taşıyan bu güzel site sanki bir ‘rüyalar bahçesi’ olmuştu. Hepsini gönülden selamlıyorum. Elbet bir gün oraya tekrar gider, o güzel günlerin geçtiği yerlerde dolaşır ve “Hey gidi günler!” diyebiliriz.

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.