‘Yüzyılın felaketi’ ve İkbaliye Kasabası (Belgesel)

Kuetta’da ekilen ve Pakistan markasına dönüşen tohum: ISMO
Nisan 20, 2021
Kuetta’da güllerle karşılanan Zübeyde öğretmen (1): Öğrencilerimin gözlerindeki masumiyeti unutamıyorum
Nisan 21, 2021

‘Yüzyılın felaketi’ ve İkbaliye Kasabası (Belgesel)

Yayın şirketi Medyalogic tarafından 2015 yılında çekilen ancak bugüne kadar yayınlanamayan ‘İkbaliye Kasabası’ belgeselini ilk kez yayınlıyoruz.

Pakistan, 2010 yılının Ağustos ayında büyük bir sel felaketi yaşadı. Tarihe, ‘100 yılın felaketi’ diye geçen olayda Penjub eyaleti sular altında kaldı ve 20 milyon kişi olumsuz etkilendi.

Kimse Yok Mu Derneği, o dönem topladığı yardımlarla Pakistanlı felâketzede kardeşlerimizin yardımına koştu. Dernek, aynî ve nakdî yardımların yanısıra evsiz kalanlar için Muzaffargarh şehrine yakın bir yerde İkbaliye Kasabası inşa etti. Camii, okul, oyun alanları ve dükânların da bulunduğu kasabaki 296 ev 2013 yılında selzedelere teslim edildi.

PakTürk Eğitim Kurumları çalışanlarının önemli katkıları ile kalıcı bir çözüm olarak inşa edilen kasabanın sakinleri evlerine yerleştikten kısa süre sonra acılarını unutmaya ve hayata tutunmaya başladı.

Yayın şirketi Medyalogic, 2015 yılında İkbaliye Kasabası’na giderek sel mağdurlarının değişen hayatını anlatan bir belgesel çekti. Türk hükümetinin kendine biat etmeyen medyayı susturması sebebiyle bugüne kadar yayınlanamayan belgeseli ilk kez YouTube kanalımızda yayınlıyoruz.

Bu vesile ile belgeselin yayın hakkını PakTurkFile’a veren ve belgeselde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.