Öğrencilerimiz hem bilimde hem sosyal etkinliklerde gururumuz oldu

‘İnançsız fünun-u müsbete kördür, fünun-u müsbetesiz inanç topaldır’
Eylül 12, 2021
Hacettepe’yi bırakıp Pakistan’a giden Zeynep Simsar: Hicret heyecanı ile aile özlemini bile unuttum
Eylül 15, 2021

Öğrencilerimiz hem bilimde hem sosyal etkinliklerde gururumuz oldu

Eğitimci Doğan Yücel, Lahor’da çalıştığı dönemde PakTürk öğrencilerinin katıldığı yarışma, sınav ve sosyal etkinlikleri yazdı. Bu etkinliklerde elde edilen üstün başarıları, hatırladığı öğrencilerin isimleriyle anlattı.

On dördüncü Bölüm:

PakTürk’ün Lahor’daki Gulberg şubesi olarak 2006-2007 arası yaptığımız bazı sosyal faaliyetler oldu. Bunlardan hatırladıklarımı burada anmak istiyorum.

İlk olarak Pencap Üniversitesi’nde Temmuz 2006’da başlayıp altı ay süren Pak-Türk Medya Kursu düzenlendi. Programı, Pak-Türk Uluslararası Çağ Eğitim Vakfı ile Sahir Eğitim Derneği’nin ortak çalışmasıyla organize edildi. Bu kursta Pakistan’ın basın-yayın dünyasından tanınmış simalar öğrencilerimize medya dersleri verdi. Ayrıca ünlü köşe yazarları ile öğrencilerimiz bir dizi seminerde buluştu. Bu kurs ve seminerlere katılan 100 kadar öğrencimizin çoğuna daha program bitmeden Pakistan’ın değişik medya kuruluşlarından iş teklifleri geldi. Kurs hedeflerimizin ötesinde ilgi görmüştü. Sonraki yıllarda benzer kurslar için bizlere de cesaret geldi.

Lahor’da geleneksel olarak her yıl düzenlenen Turizm Fuarı’na önceki yıllarda olduğu gibi 2007 yılında da PakTürk olarak iştirak ettik. 18-20 Ocak 2007 tarihlerinde Fortress Stadyumu’nda bulunan fuar alanında üç gün boyunca gelen ziyaretçilere okulumuzu ve eğitim projelerimizi anlattık.

Bilim Fuarı organizasyonumuz büyük tebrik aldı

9-10 Mart 2007 tarihlerinde Race Course Park’ta kurduğumuz çadırda iki gün süre ile Bilim Fuarı organize ettik. Öğrencilerimiz burada Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, İslamiyat, Türkçe ve el sanatları dallarında bilgi ve hünerlerini sergiledi. Yağmura rağmen 5 binden fazla insan çadırımızı ziyaret etti. Ayrıca ziyaretçiler Türk el sanatlarını görme ve yiyeceklerini tatma imkanı buldu. Öğrencilerimiz ve onları çalıştıran öğretmenler bu başarılı organizasyondan ötürü çok büyük tebrikler almıştı.

 Öğrencilerimizin sosyal kabiliyetlerini keşfetme ve geliştirme gayesiyle okulumuzda kulüpler kurduk. Bu öğrenci kulüpleri birçok sosyal faaliyete imza attı. Urduca Kulübü, Müzik Kulübü, İngilizce Şiir Kulübü, Futbol Kulübü, Masa Tenisi Kulübü, Kriket Kulübü, Satranç Kulübü, İslamiyat Kulübü, bunlardan bazısıydı.

13 Nisan 2007 tarihinde ise Rumi Forum öncülüğünde ve PakTürk’ün desteği ile o dönem Lahor’un en büyük salonu olan Alhamra Kültür Merkezi’nde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) 1436’ncı doğum yıldönümünde bir anma programı organize edildi. Program çok ilgi görmüş ve salon tamamen dolmuştu.

Öğrencilerimiz birçok yarışmada dereceler kazandı

Öğrencilerimiz o sene okul içi ve okullar arası bazı yarışmalara da katılmıştı. Bunlardan biri yılda iki defa olmak üzere Pakistan’daki bütün 5, 6, 7 ve 8. sınıflar arasında yaptığımız Genel Deneme Sınavı idi. Kasım 2006’da Pakistan geneli okullarımızın 6 ve 7. sınıfları için yapılan sınavda ilk sırayı Gulberg şubemiz aldı. Şahsi sıralamada ise yine öğrencilerimiz önemli dereceler elde etti. Nisan 2007’de yapılan ikinci sınavda ise İslampura şubemiz ilk sırayı elde etti. Yine İslampura’dan Alkanz Rizvan bütün PakTürk şubelerinin 5. sınıfları arasında birinci oldu.

Öğrencilerimizin katıldığı bir diğer etkinlik ise Pencap Eyaleti Ders Kitapları Hazırlama Komitesi tarafından Şubat 2007’de Lahor’da düzenlenen resim ve hitabet yarışmasıydı. Resim dalında 6. sınıf öğrencimiz İskender Sübhani, Pencap 4’üncüsü; hitabet alanında ise 9. sınıf öğrencimiz Mubaşir Şehzad, Pencap 4’üncüsü ve yine 9. sınıf öğrencimiz İmran İnayet, Pencap 4’üncüsü oldu.

Hayat boyu başarılar diliyoruz

PakTürk olarak her yıl ilkokullar seviyesinde düzenlenen Urduca ve İngilizce kompozisyon yarışmamız vardı. O yıl İslampura şubemizden 5. sınıf öğrencimiz Alkanz Rizvan, Urduca dalında birinci, yine aynı şubeden 4. sınıf öğrencimiz Raca Akil, İngilizce dalında birinci oldu. 2006-2007 yılında son olarak  Government Koleji tarafından yapılan ve Pakistan çapında 20 bine yakın öğrencinin katıldığı matematik olimpiyatına okulumuz öğrencileri de katılmış ve önemli dereceler elde etmişlerdi.

PakTürk’ün Gülberg şubesi olarak 2006 yılında 27 öğrencimiz bu yarışmaya katıldı ve ülke çapında ilk 100’de 12, ilk 10’da 1 öğrencimiz yer aldı. Toplamda 4.387 öğrencinin katıldığı yarışmada o yıl okulumuzdan 42 kişi vardı. 

Öğrencilerimizi o dönem tebrik edip hediyelerini vermiştik. Bir kez daha başarılarının bütün hayatları boyunca sürmesini diliyoruz.

Derece alan öğrencilerimizden bazıları:

  • Ahsen İftihar (7. sınıf): Lahor 2’ncisi, Pakistan 10’uncusu.
  • Sara Hamid (8. sınıf): Lahor 8’incisi, Pakistan 20’ncisi.
  • Ayşe Bat (8. Sınıf): Lahor 10’uncusu, Pakistan 22’ncisi.
  • Hamza Rizvan (8. sınıf): Lahor 12’ncisi, Pakistan 24’üncüsü.
  • Ali Hayat (8. sınıf): Lahor 13’üncüsü, Pakistan 25’incisi.
  • Hafiz Mubaşir (9. sınıf): Lahor 16’ncısı, Pakistan 28’incisi.

Okullarımız, Pakistan’ın genelinde olduğu gibi Lahor’da da her geçen gün büyümekte ve gelişmekteydi. Gülberg şubesinde de daha önce anlattığım gibi yeni sınıflar yapılmıştı. Öğrenci sayımız bir önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 50 artmıştı. Her dönem bize güvenen velilerimize sonsuz teşekkürler ederiz. Ayrıca o yıl Lahor’dan sonra Karaçi ve İslamabad şubelerinde de ‘O-Level’ sınıfımız açılmıştı.   

Okulumuzda öğrencilerimizin kitaplarla daha yakından tanışmaları ve okuma alışkanlığı kazanmaları için önceki senelerde dönemlik olarak yaptığımız kampanyaya ara vermeden devam ettik. Bunun için öğrencilerimizle birlikte öğretmenlerimiz de her gün ilk dersin başında 15 dakika kitap okuyordu. En fazla kitap okuyan öğrencilerimizi de ödüllendirmiştik. 2006-2007 eğitim öğretim dönemi sınıf birincilerini alttaki listede görebilirsiniz:

Ödül alan öğrencilerimiz:

  • Şemail Faruk – 5. sınıf
  • Rabia Azim  – 6. sınıf
  • Ömer Faruk – 7. sınıf
  • Laiba Rizvan – 8. sınıf
  • İmran İnayet – 9. sınıf
  • Mübeşşir Şehzad – 10. sınıf

Devam edecek…

***

On üçüncü Bölüm: Velilerimiz ve iş adamları ile bir Türkiye gezisi

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.