Pakistan’ın acı günü: 5,9’luk depremde 20 kişi hayatını kaybetti

Eğitim gönüllüsü Sevda Arslan (3): Çocuklarım Pakistan’la bağlarının sürmesini istiyor, kızım oranın vatandaşı olmayı düşünüyor
Ekim 6, 2021
GoFundMe Kampanyası’na destek çağrısı
Ekim 9, 2021

Pakistan’ın acı günü: 5,9’luk depremde 20 kişi hayatını kaybetti

Fotoğraf: Twitter

Pakistan acı bir felaketle sarsıldı. Belucistan bölgesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde en az 20 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla insanın yaralandığı belirtiliyor. Yerel basındaki haberlere göre, hayatını kaybedenlerden 6’sı çocuk.

BBC’nin internet sitesinde yer alan habere göre, deprem perşembe günü sabaha karşı saat 03.20’de yaşandı. Şiddetli sarsıntı sonucu çok sayıda bina yıkılırken bazı bölgelerde toprak kaymaları oluştu. Yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini aktardı.

Pakistan Ulusal Sismik Gözetleme Merkezi (NSMC) ise merkez üssü Harnai bölgesi yakınları olan depremin yerin 15 kilometre altında kaydedildiğini açıkladı. NSMC, sarsıntının Ketta, Sibbi, Pişin ve Çaman’da da hissedildiğini bildirdi.

BBC’nin Urdu Servisi’ne konuşan yetkililer, en az 150 kişinin yaralandığını, hastanelere kaldırılanlar arasında durumu ağır kişiler bulunduğunu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Reuters’ın aktardığına göre de elektrik kesintisi sebebiyle bazı sağlık çalışanları, sedyede yatan kişilere cep telefonu ışıklarıyla müdahale etmek zorunda kaldı.

Ajansa konuşan bir yetkili 100’den fazla kerpiç evin çöktüğünü, çok sayıda evin hasar gördüğünü, yüzlerce kişinin de evsiz kaldığını söyledi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Belucistan’ın başkenti Ketta’da çok sayıda kişinin evlerini terk ettiği ve günü sokaklarda geçirdiği fark ediliyor.

Yetkililer hasarın büyük bir kısmının Harnai ilçesinde yoğunlaştığını aktarıyor.

Çok sayıda kömür madeninin bulunduğu ilçedeki madenlerin de depremin etkisiyle çökmüş olmasından endişeleniliyor. Belucistan İçişleri Bakanı Ziyaullah Langu, bölgeye çok sayıda acil yardım ekibinin sevk edildiğini açıklad.

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.