GoFundMe Kampanyası’na destek çağrısı

Pakistan’ın acı günü: 5,9’luk depremde 20 kişi hayatını kaybetti
Ekim 7, 2021
Göç (Şiir)
Ekim 12, 2021

GoFundMe Kampanyası’na destek çağrısı

PakTurkFile ekibi, sürdürdüğü hak arama mücadelesinde sesini daha geniş kitlelere ulaştırmak için 2022 yılına yönelik yeni hedefler belirledi. Bu hedeflere ulaşma adına da GoFundMe üzerinden bağış kampanyası başlattı.

Değerli PakTurkFile takipçileri, sevgili dostlar,

Türkiye hükümetinin 2018 sonunda gasp ettiği Pakistan’daki PakTürk Okulları için başlattığımız hak ve hukuk mücadelesinde yeni bir aşamaya geçtik. Resmi prosedürler gereği bir süredir ertelenen itiraz başvurusu avukatlarımız tarafından yakın zamanda yapıldı.

İki eski yöneticimiz adına Pakistan İçişleri Bakanlığı’na verilen dilekçede PakTürk Okulları’na yönelik ‘el koyma kararı’nın kaldırılması ve sahiplerine iade edilmesi istendi. Halen bakanlığın cevabı bekleniyor. Kararın değişmemesi halinde mücadelemizi Pakistan’ın en yüksek hukuk mercilerine kadar taşımaya kararlıyız.

Bu gelişme, aynı zamanda sesimizi dünya kamuoyuna ve vicdanlara duyurma adına çalışmalar yapan bizlere yeni sorumluluklar yükledi. 2021 başında açtığımız internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden yapılan faaliyetleri büyütmeye, geliştirmeye karar verdik.

Ancak planlanan ve detaylarını aşağıda görebileceğiniz projelerihayata geçirebilmek için maddi manevi desteğe ihtiyaç duyulmaktadır. Verilen destekler, PakTürk Okulları’nın, öğrencilerinin, 25 yıllık tarihinin, hatıralarının ve geleceğinin geri kazanımı konusunda önem arzetmektedir.

NASIL DESTEK OLABİLİRSİNİZ?

  • Kampanyamızı dost ve arkadaşlarınıza duyurarak onların da katkı yapmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayalım ki, bu kampanyada bağışın miktarından çok bağışçı sayısı önemlidir.
  • Kampanya boyunca PakTurFile’ın sosyal medya hesapları ve YouTube kanalından paylaşacağımız özel mesajları, videoları yayarak sesimizi

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

  • twitter.com/pakturkfileorg
  • twitter.com/pakturkfile (İngilizce)
  • facebook.com/pakturkfileorg
  • youtube.com/pakturkfileorg

HAYATA GEÇİRMEYİ PLANLADIĞIMIZ PROJELER:

  • Başlattığımız idari ve hukuki mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz. Bu çerçevede, Pakistan Yüksek Mahkemesi (High Court) ve Anayasa Mahkemesi’nde (Supreme Court) davalar açacağız. Hakkaniyetli sonuçlar çıkması için elimizden geleni yapacağız. Yine de sonuç değil, sorumluluk endeksli çalışacağız.
  • Hali hazırda Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde yayın yaptığımız www.pakturkfile.org sitesine üçüncü dili, Urducayı ekleyeceğiz. Sitemizin görsel kalitesini, içeriklerin nitelik ve çeşitliliğini arttıracağız. Pakistanlı eski öğrencilerimizden, dostlarımızdan yazı ve röportajlar alacağız.
  • Sitede yer verdiğimiz yazı dizileri ve röportajlardan derlenmiş kitaplar çıkaracağız. 3 dilde hazırlanacak kitapları dijital ve kağıt baskı halinde okura sunacağız. Şu an tashih aşamasında olan 5 kitabın (Bizdeki Pakistan, Bende Kalan, Pakasya’dan Manzaralar, Pakistan’da Kalbim Kaldı, Pakistan Aha Şurası!) Türkçe versiyonunu bu yılın sonunda kadar yayınlayacağız. Gelecek yıl en az 5 kitap daha çıkaracağız.
  • Yaptığımız bütün çalışmaları duyurmak, kamuoyu desteğini arttırmak için sosyal medya kampanyaları düzenleyeceğiz. Bu kampanyalarda kullandığımız hesaplarımızın takipçi sayılarını arttıracağız. 2022 Ekim’ine kadar, Türkçe Twitter hesabımızın 2.500 olan takipçi sayısını 10.000’e; İngilizce Twitter hesabımızın 5.300 olan takipçi sayısını 15.000’e; Instagram hesabımızın 2.300 olan takipçi sayısını 7.500’e; Facebook hesabımızın 920 olan takipçi sayısını 3.000’e çıkarmaya çalışacağız.
  • YouTube kanalımızda şu ana kadar 21 video paylaştık. Önümüzdeki dönemde her ay 3-4 yeni video yayınlamak istiyoruz. İnternet sitemizdeki uygun içerikleri buraya taşıyacağız. Ayrıca abone sayımızı 520’den 2.500’e çıkarmaya çalışacağız.
  • PakTurk çalışanlarının büyük deprem ve sel felaketleri sonrası sahada gerçekleştirdiği yardım organizasyonlarıyla ilgili kısa bir belgesel yaptık. PakTurk’ün diğer başarıları ve sosyal faaliyetlerini anlatan nitelikli yeni belgesel ve kısa filmler hazırlamak istiyoruz. 
  • PakTurk Okulları’nın Pakistan’a ve eğitime kazandırdığı değerler ile dünya barışına sağladığı katkıların müzakere edileceği akademik ve yarı-akademik, panel, konferans ve çalışma toplantıları düzenlemek kararlılığındayız. Bu konferanslardan ilki 17 Kasım 2021’de Oxford Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilecek.
  • PakTurk Eğitim Kurumları’nın tarihiyle ilgili fotoğraf albümü ve albümdeki fotoğrafların gösterileceği online sergiler açmak istiyoruz.
  • PakTurk Eğitim Kurumları’nda okumuş, çalışmış, velisi ve mütevellisi olmuş Pakistanlı dostlarımızla kurulmuş olan gönül bağını yeniden tesis etmek için görüntülü toplantı ve sohbetler yapacak, onlara ve gönül dünyalarına ulaşabilecek projeler hayata geçireceğiz. 

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.