(Tarihten Bir Sayfa) Abdullah Gül: PakTürk Okulları’na takdir hislerimi iletiyorum

İslamabad’ın ‘çekpostları’ ve pasaport yerine geçen ifadeler
Ekim 26, 2021
İnamullah’ın ‘öğetmenlerine inat’ gayreti ve büyük başarısı
Ekim 29, 2021

(Tarihten Bir Sayfa) Abdullah Gül: PakTürk Okulları’na takdir hislerimi iletiyorum

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

Bugünkü, ‘Tarihten Bir Sayfa’ bölümünde Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2010 yılında gerçekleştirdiği İslamabad PakTürk Okulu’nu ziyareti var. Gül, okulun anı defterine yazdığı notta, “PakTürk Okulları’na, Türkiye-Pakistan ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı takdir hislerimi iletiyorum.” demişti.

Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nisan 2010’da Pakistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret programına PakTürk Okulları’nı da dahil etti.

Cumhurbaşkanı Gül önce PakTürk öğrencilerinin İslamabad’daki Serena Otel’de sergilediği gösteriyi izledi. Fatih Kısaparmak’ın ‘Bu adam benim babam’ şarkısı ile 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda derece kazanan Pakistanlı Muhammed Salman, eseri bir kez de Gül’ün önünde seslendirdi. Ardından bir başka Pakistanlı öğrenci Barış Manço’nun ‘Gülpembe’ şarkısını söyledi. Gül her iki öğrenciyi de yanına çağırıp öperek kutladı.

Cumhurbaşkanı Gül, ‘Bu adam benim babam’ şarkısını söyleyen PakTürk Okulu öğrencisi Muhammed Salman’ı tebrik ediyor..

11. Cumhurbaşkanı Gül, kendi internet sitesinde (www.abdullahgul.gen.tr) yer alan bilgiye göre, aynı programda PakTürk Okulları’na maddi destek veren Pakistanlı iş adamlarına plaket sundu. Burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasında her alanda mükemmel olan ilişkilerde eğitimin geniş yer tuttuğunu belirten Gül, “Bu çalışma ve hizmetler çok değerli. Bu okullar, iki ülke arasındaki dostluğu nesilden nesle taşıyacak köprüdür.” dedi.

Gül’ün PakTürk anı defterine yazdığı ifadeler.

‘Üniversite ve yeni okullar açılmasını görüştük’

Abdullah Gül, 2 Nisan’da PakTürk’ün İslamabad Şubesi’ni bizzat ziyaret etti. Burada kısa bir konuşma yapan Gül, Pakistan cumhurbaşkanı ve başbakanı ile karşılıklı üniversitelerin kurulması, yeni okulların açılması konusunu görüştüğünü söyleyerek, 18 kadar PakTürk Okulu’nda 5 bin öğrencinin eğitim görmesinin takdire şayan olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, okulun hatıra defterine de şu ifadeleri yazdı: “PakTürk Çağ Eğitim Vakfı okullarına, Türkiye ile Pakistan arasındaki emsalsiz dostluk ve kardeşlik ilişkilerine yaptıkları katkılardan dolayı takdir hislerimi iletiyorum. Tüm öğretmenlerimize çalışmalarında başarılar temenni ediyor, yetiştirdiğiniz öğrencilerin Pakistan’ın kalkınmasına ve refahına hizmet edeceklerinden şüphe duymuyorum.”   

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.