Bu cumartesi PakTürk Okulları için canlı yayında buluşalım

Abdurrezzak amcanın Türk misafirlere bakışı
Kasım 19, 2021
Muhammed Üveys Bangaş: Öğretmenlerimizin yardımı olmasaydı bu başarı olmazdı
Kasım 24, 2021

Bu cumartesi PakTürk Okulları için canlı yayında buluşalım

PakTürk Okulları’nın bazı öğretmen ve idarecileri, 27 Kasım Cumartesi günü MC TV ve Hizmetten YouTube kanalında canlı yayınlanacak programa katılacak. “PakTürk’ü Unutma” temalı programda PakTürkFile projesi, hukuk mücadelesinde alınan mesafe ve geleceğe yönelik planlar anlatılacak. Ayrıca GoFundMe hesabı üzerinden bağış toplanacak.

Türkiye hükümetinin ‘terörle iltisaklı’ iftirası atarak 2018’de gasp ettiği Pakistan’daki Türk Okulları’nın (PAKTÜRK) öğretmenleri canlı yayında hak ve hukuk mücadelelerini anlatıyor. 27 Kasım Cumartesi günü Avrupa Saati İle 19.00’da gerçekleşecek program MC TV ve Hizmetten YouTube kanalından yayınlanacak.  

Barış Cem Kaya’nın sunacağı programa Sevda Arslan, Züleyha Özşahin, İsmail Nazlı, Engin Yiğit gibi öğretmen ve idarecilerin yanı sıra ilahiyatçı Abdullah Aymaz, gazeteciler Kerim Balcı ve Şemsinur Özdemir de konuk olarak katılacak.

PAKTÜRK öğretmenleri, Pakistan’da geçirdikleri yılları, çeyrek asır boyunca verilen eğitim hizmetlerini, öğrenci ve velilerle kurulan bağları, iş adamlarının verdiği desteği, 2016 yılında alınan siyasi bir karar sonucu Pakistan’dan nasıl ayrıldıklarını anlatacak. Öğretmenler ayrıca bu süreçte yaşadıkları zorlukları ve Pakistan halkını desteklerinden bahsedecek.

GoFundMe’den £30.000’luk bağış hedefleniyor

Diğer konuklar ise İngiltere merkezli London Advocacy Group rehberliğinde yürütülen hukuk mücadelesi kapsamında şu ana kadar neler yapıldığını, bundan sonra hangi adımların atılacağını aktaracak. Programda, PakTurkFile projesinin kapsamı ile kamuoyu oluşturma ve piar çalışmaları çerçevesinde hayata geçirilecek projelere de değinilecek. 

Programın bir diğer amacı, PakTurkFile projesi için açılan GoFundMe kampanyasına bağış toplamak. Hedeflenen bağış miktarı 30.000 İngiliz Sterlini. Toplanan meblağ, hukuk mücadelesinin yanı sıra bir dizi sosyal ve kültürel faaliyet kapsamında kullanılacak.

Projelerden bazıları şöyle: Oxford Üniversitesi ve benzeri platformlarda PAKTÜRK Okulları’nın anlatılacağı konferans ve paneller düzenlemek, belgesel ve filmler yapmak, 3 farklı dilde kitap çıkarmak, sergiler açmak, albümler hazırlamak.

London Advocacy Group’un denetiminde yapılacak harcamalar belirli aralıklarla kamuoyuna açıklanacak.

Kampanya kapsamında hayata geçirilecek proejeler detaylı olarak GoFundMe bağış sitesinde açıklanıyor: www.gofundme.com/pakturkfile2021

Canlı yayına konuk olacak isimler şöyle:

  1. Sevda Arslan
  2. Esra Tosun
  3. Gönül Barış
  4. Züleyha Özşahin
  5. Şemsinur Özdemir
  6. Meryem Köken
  7. Abdullah Aymaz
  8. İsmail Nazlı
  9. Kerim Balcı
  10. Doğan Yücel
  11. Engin Yiğit
  12. Taner Koçyiğit
  13. Mustafa Yılmaz
  14. Ebubekir Karaoğlu
  15. Mehmet Karadayı
  16. Mehmet Özdemir

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ:

  • twitter.com/pakturkfileorg
  • twitter.com/pakturkfile (İngilizce)
  • facebook.com/pakturkfileorg
  • instagram.com/pakturkfileorg
  • youtube.com/pakturkfileorg

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.