Yemek hatıralarınızı bekliyoruz

Eğitimci Fatma Esra Tosun’un İzmir’den Sibirya’ya, Afrika’dan Pakistan’a uzanan yolculuğu (1)
Ocak 31, 2022
Kamyonlar dolusu yardımın yetersiz kaldığı sel felaketi!
Şubat 2, 2022

Yemek hatıralarınızı bekliyoruz

www.pexels.com

Sevgili dostlar, değerli takipçilerimiz;

PakTurkFile internet sitesi ve sosyal medya hesapları, mütevazı adımlarla başladığı yayın hayatında 1 yılı geride bıraktı. Henüz yolun başındayız, alacağımız çok mesafe var.

Yaklaşık 25 yıl Pakistan halkına hizmet verdikten sonra Türkiye’nin baskısı sonucu gasp edilen PakTürk Okulları’nın hak ve hukukuna sahip çıkmaya, başarılarla dolu tarihini yazmaya ve acı-tatlı hatıraları paylaşmaya çalışıyoruz.

Öncelikle, bu süre zarfında gösterdiğiniz ilgiye, verdiğiniz desteğe sonsuz teşekkürler ediyoruz. Bu yıl sitemize yeni yazarlar kazandırmayı, farklı projelerle daha çok ve zengin içerikler üretmeyi planlıyoruz.

“Ne yazacağım? Ne anlatabilirim ki!” diyenler için zaman içinde bazı önerilerimiz olacak. Bunlardan ilki yemek hatıraları.

Biliyoruz ki, Pakistan’da bir gün bile yaşamış olan her Türkün Pakistan yemekleri, sebze ve meyveleriyle ilgili çok farklı, renkli anıları var. Aynı şekilde Pakistanlı dostlarınızın Türk yemekleri hakkındaki tecrübe ve düşüncelerine şahit oldunuz. Bunları yazmanızı, anlatmanızı rica ediyoruz.

‘Yemek hatırası’ kavramını en geniş kapsamıyla düşünebilirsiniz: İlk tattığınız Pakistan yemeği; en sevdiğiniz, hiç yiyemediğiniz, önce beğenmeyip sonra hastası olduğunuz, yıllardır yaptığınız, kokusu burnunuzda tüten yemekler; Pakistanlılara öğrettiğiniz, onların sizden istediği Türk yemekleri; Pakistan’a has sebze ve meyvelerin tadı, unutamadığınız sokak lezzetleri vb.   

Yazılarınızı, mümkünse en az bir fotoğraf eşliğinde bizimle paylaşmanızı, sadece yemeği değil, olayı, hikayesiyle beraber aktarmanızı bekliyoruz. Böylece Pakistan mutfağını, yemek kültürünü de tanıtmayı hedefliyoruz.  

Kaleminize güveniyorsanız hemen yazmaya başlayın veya kelamınız güçlüyse bir video çekip gönderin. “Yok, ben anlatayım siz yazın” derseniz bir an önce bizimle iletişime geçin. Hatta çok sevdiğiniz bir Pakistan yemeğinin tarifini yazılı veya video olarak gönderin yayınlayalım.

Türk yemekleri ile ilgili hatırası olan Pakistanlı dostlarınız varsa, onlardan da benzer yazı, fotoğraf ve videolar isteyip bize iletebilirsiniz. Yahut doğrudan kendilerinin göndermesini sağlayabilirsiniz.

İletişim bilgileri:

Yazı, fotoğraf ve video için        :     pakturkweb@protonmail.com                

                                                         info@pakturkfile.org

Bilgi için WhatsApp no:             :     +44 7747 302683

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.