Eğitimci Engin Yiğit: Sevgiyle öğretilenler kalıcı olur (Video)

Eğitimci Fatma Esra Tosun (2): Hayrpur’da hiç yabancılık çekmedim
Şubat 7, 2022
Sel gibi yağan yardımlar ve afet bölgesine yaptığımız ikinci sefer
Şubat 11, 2022

Eğitimci Engin Yiğit: Sevgiyle öğretilenler kalıcı olur (Video)

Engin Yiğit, PakTürk Okulları'nda öğretmenlik ve idarecilik yaptı.

PakTürk Okulları’nın hukuk mücadelesine destek amacıyla düzenlenen canlı yayında konuşan eğitimci Engin Yiğit, Pakistan halkı ile Türk öğretmenler arasında kurulan bağı anlattı. Yiğit, eğitim felsefelerinin sevgiye dayandığını ifade ederken, bu sebeple hem öğrettiklerinin hem de öğrendiklerinin kalıcı olduğunu vurguladı.

Türkiye hükümetinin baskısı ile 2018 yılında gasp edilen Pakistan’daki PakTürk Okulları’nın öğretmen ve idarecileri İngiltere merkezli London Advocacy Group rehberliğinde hak ve hukuk mücadelesi yürütüyor. Bu mücadelenin medya ve tanıtım çalışmalarını organize eden PakTurkFile ekibi, Kasım 2021’de bir bağış kampanyası başlattı. MC TV ile Hizmetten Youtube kanalında yayınlanan programa PakTürk öğretmen ve idarecileri de konuşmacı olarak katıldı.

Söz konusu yayında konuşan eğitimcilerden Engin Yiğit, Pakistan’da hangi duygu ve düşüncelerle çalıştıklarını anlatırken, “Bizim mottomuz, ‘Sevgiyle öğretilenler kalıcı olur’ sözüydü. İnanıyorum ki öyle de oldu. O yüzden onlar (Pakistan halkı) bizi hala özlüyor ve bizler de onları özlüyoruz” dedi. Yiğit, sürdürülen hukuk mücadelesinden bir gün mutlaka sonuç alınacağını ve okulların gerçek sahiplerine iade edileceğine inandığını belirtti.

Pakistan’da yaşadıklarını anlattığı ‘Yarım Kalan Hayaller’ isimli kitabından da bahseden Yiğit, özetle şu ifadeleri kullandı:

“Pakistan’da bütün eğitimci arkadaşlar olarak ‘bu ülkeye daha fazla nasıl faydalı olabilirim’ düşüncesiyle çalışıyordu. Bu muhabbeti görünce apayrı bir sevgi helezonu içine giriyorsunuz.

Son dönemde yaşanan hadiselerle birlikte her ne kadar içimiz acısa da, üzülsek de, onca sıkıntılara rağmen yanı başımızda duran, çok samimi bir şekilde desteğini gösteren yine Pakistan halkı oldu. Öğrencilerimizle birlikte velilerimizi, ülkenin medyasını, aydınlarını, kanaat önderlerini yanımızda gördük. 

Bunlar, çok güzel unutulmaması gereken hatıralar silsilesi, dolayısıyla artıları eksileriyle, mutlulukları ve hüzünleriyle kesinlikle kayda alınıp gelecek nesillere aktarılması gerekiyor.”

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.