(Tarihten Bir Sayfa) PakTürk öğrencilerinden Türkiye mektubu: Keşke tekrar gelebilsem!

Türkiye’den gelen sel yardımları ve iş adamlarıyla ilginç bir hatıra
Mart 9, 2022
‘PakTürk balonları’ Hindistan Hava Kuvvetleri’ni nasıl alarma geçirdi? (Video)
Mart 12, 2022

(Tarihten Bir Sayfa) PakTürk öğrencilerinden Türkiye mektubu: Keşke tekrar gelebilsem!

PakTürk öğrencileri, Türkiye’de düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nın finallerinde başarılı performanslarıyla hep adından söz ettirdi. 2013 yılında olimpiyat finalleri ve yaz okulu için Türkiye’ye giden bir grup PakTürk öğrencisi farklı şehirlerde 15 gün geçirdi.

Unutulmaz hatıralar biriktiren öğrencilerden bazısı duygularını kaleme aldığı mektupları Türkiye’ye bıraktı. İslamabad PakTürk Kız Lisesi’nden 2 öğrencinin mektubu 10 Ekim 2013 tarihinde Samanyolu Haber’in internet sitesinde yayınlandı.

İŞTE O MEKTUPLAR:

İzzah Alvi (İslamabad PakTürk Kız Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi)

Türkiye’deki Muhteşem Günler…

Bu sene Mayısın 29’una kadar Türkiye’yi rüyalarımda görüyordum. Ertesi gün rüyalarım gerçek oldu. Mayıs’ın 30’unda olimpiyatlar için Türkiye’ye geldim. 22 Haziranı çok sabırsızlıkla bekliyordum çünkü 22 Haziranda yaz okulumuz başlayacaktı. Benim oturduğum şehirde deniz olmadığı için ben İstanbul’u daha çok sevdim. Çok güzel günler geçirdik.

Bugün ise ben Türkiye’den ayrılıyorum. Bir taraftan memleketime geri dönüyorum diye mutluyum ama diğer taraftan Türkiye’den ayrılıyorum diye üzgünüm. Ben burada görevli olan, hizmet yapan, bizim için çalışan, bizi seven ve bize yardımcı olan herkese ve öğretmenlerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum. Hepsi sağ olsunlar ve istedikleri her mutluluk her zaman yanlarında olsun diye dua ediyorum. Ben seneye yine Türkiye’ye gelmek istiyorum ve inşallah şansım olursa yine geleceğim. 

Türkiye’ye Pakistan’dan bol bol selamlar var. Anadolu gibi kardeş ülkeyi çok özleyeceğim. İstanbul’un sokaklarını hiç unutmayacağım ve Türklerin misafirperver, sıcakkanlı ve bembeyaz olduğunu Pakistan’daki herkese anlatacağım. beni sevdiğin için teşekkürler Türkiye.. 

Yaşasın! Pakistan ve Türkiye’nin dostluk ve arasındaki arkadaşlık ve kardeşlik (Amin)

İzzah Alvi‘nin orijinal mektubu…

Manaahil Khan (İslamabad PakTürk Kız Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi)

Türkiye’m

2005 yılında Türkiye’ye geldikten sonra tekrar gelmek için sabırsızlıkla bekliyordum. O esen rüzgar, serin geceler, sıcak kanlı insanlar, tertemiz sokaklar hepsini çok özledim. Türkiye’deki insanlar çok misafirperver ve güzeldir. Onlarla konuşurken hiç sıkılmıyorum ve hiç rahatsız olmuyorum. Onların davranışları çok güzel ve harikadır. Onların yanlarında olduğum zaman kendimi yabancı ve yalnız hissetmiyorum.

Şimdi ben Türkiye’deyim ve bugün akşam ülkem Pakistan’a geri dönüyorum. Ailemi çok özledim ve onlarla buluşmak istiyorum ama aynı zamanda Türkiye’de daha çok kalmak istiyorum. Türkiye’de on beş gün kaldım ve artık bu güzel, rüya gibi günler bitti. 

Türkiye’deki çoğu şeyler Pakistan’dan farklı. Kayseri’de on gün geçirdik ve orada Yelkenoğlu isimli okulun yurdunda kaldık. Bu on gün unutulmazdır ve rüzgar gibi gelip geçti. Kayseri’deki insanlar çok sıcakkanlı ve misafirperverdir ve şimdi ben bunları yazarken düşünüyorum ki keşke Türkiye’ye tekrar gelebilsem.

Manaahil Khan’ın orijinal mektubu

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.