Hak ve Hizmet aşığı Prof. Dr. Mujahid Ali Hakk’a yürüdü

Büyük sel felaketi sonrası Dadu’da Kurban dağıtımı
Mart 18, 2022
Pakistan Muhtariyet Günü kutlu olsun!
Mart 22, 2022

Hak ve Hizmet aşığı Prof. Dr. Mujahid Ali Hakk’a yürüdü

Bahauddin Zekeriyya Üniversitesi (BZÜ) Hukuk Fakültesi eski dekanlarından, PakTürk Okulları’nın yakın dostu Prof. Dr. Müjahid Ali, kısa süreli bir rahatsızlığın ardından 20 Mart Pazar günü hayatını kaybetti. Farsça, Arapça ve yöre dillerine hakim olan Prof. Ali, BZÜ Ticaret Yüksek Okulu Müdürlüğü de yapmıştı.

Pakistan’ın Multan şehrinde yaşayan Ali, 2006 yılından PakTürk Okulları’nın gasp edileceği 2018 yılı sonuna kadar Türk öğretmen ve idarecilere daima moral verdi, eğitim hizmetlerine maddi-manevi destekte bulundu. Eğitimci kimliğinin yanında tasavvuf ehli olan merhum Müjahid Ali, Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ve Allame Muhammed İkbal’e gönülden bağlı bir kişiydi.

Prof. Ali, Mevlana’nın mesajını yaymaya adanmış bir kültürlerarası diyalog platformunun Konya’nın kardeş şehri Mültan’da kurulmasına öncülük etti, ardından kuruluşun sırasıyla başkanlığını ve başkan yardımcılığını üstlendi.  Şehrin önde gelen akademisyen ve meslek erbabının 15 günde bir katıldığı Mesnevi Okumaları’nı 3 yıl boyunca kesintisiz devam ettirdi.

Her sohbetin sonunda ‘Kulüb’üd Daria’ isimli dua kitabından ‘Cami Bir Salat-u Selam’ okuyan Müjahid Ali Bey, Hizmet gönüllülerini hep hayırla anıyor, faaliyetlerini örnek gösteriyordu.

PakTurkFile olarak, merhum Prof. Dr. Müjahid Ali’ye Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, tüm akademisyen dostları ve öğrencilerine başsağlığı diliyoruz.

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.