(Tarihten Bir Sayfa) ‘Türkiye ve Pakistan arasındaki insani bağları pekiştiriyorsunuz’

Lahor’un cennet köşesi; Şalimar Bahçeleri
Haziran 7, 2022
Lahor’da futbol maçı gibi izlenen bayrak töreni
Haziran 23, 2022

(Tarihten Bir Sayfa) ‘Türkiye ve Pakistan arasındaki insani bağları pekiştiriyorsunuz’

Cemil Çiçek (soldan ikinci) 2013'te TBMM Başkanı olarak geldiği Pakistan'da PakTürk'ün düzenlediği Ulusal Matematik Olimpiyatları (ISMO) ödül törenine de katılmıştı.

2011-2015 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı olarak görev yapan Cemil Çiçek, 2013 yılında bir grup milletvekili ile birlikte Pakistan’ı ziyaret etti. Çiçek ve beraberindeki heyet 13 Şubat’ta PakTürk Okulları’nı da ziyaret etti. Okulun hatıra defterine duygularını yazan Çiçek, PakTürk’ün Türkiye ve Pakistan arasındaki bağları pekiştirdiğini ifade etti.

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in PakTürk Okulları İslamabad Şubesi’ni ziyaretinde hatıra defterine yazıp imzaladığı satırlar şöyle:

“Dost ve kardeş Pakistan’a,

beraberimdeki parlamenter heyetle birlikte gerçekleştirmekte olduğumuz resmi ziyaret kapsamında, PakTürk Uluslararası Çağ Eğitim Vakfı’nda bulunmaktan ve burada eğitim görmekte olan öğrencilerle tanışmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.

Türkiye ile Pakistan arasındaki kadim dostluk ve insani bağlarının daha da pekişeceği bu güzel eğitim kurumunun tüm yönetici ve öğretmenlerini özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor, bize gösterilen sıcak konukseverlik için şahsım ve heyetim adına teşekkür ediyorum.” 

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.