Rikşa ile doğum kontrolüne gittiğimiz günler…

Bilim şenliği ve kapalı kapıları açan bir sembol
Ekim 13, 2021
Pakistan’da ‘Mehranlı, FX’li maceralarımız
Ekim 15, 2021

Rikşa ile doğum kontrolüne gittiğimiz günler…

Türkçe öğretmeni Doğan Yücel, yazı dizisinin bu bölümünde ilk çocukları Zeynep Nazlı’nın doğumunu, ismini nasıl verdiklerini ve öncesinde yaşadıklarını anlattı.

On Yedinci Bölüm:

Kasım 2005’te düğünümüz olmuştu. Bir yıl sonraki kasım  ayında ise ilk çocuğumuz doğdu. Doğumdan önce Müdessir Bey’e hangi doktora gidebileceğimizi sorduk. O da Fauji Foundation Hospital’da bir doktor hanımefendinin ismini verdi. Bu kişi Müdessir Bey’in rahmetli ablası Muazzama Hanım’ın da doğumuna bakan doktordu. O sırada bizim arabamız yoktu. Hastaneye rikşa ile gidiyorduk. Bu yüzden yoldaki her tümsekte yüreğimiz ağzımıza geliyordu. Rikşacının hamile bir kadını zıplatmaması için “Aheste, aheste!” diyerek gidip geliyorduk.

Doğum bir perşembe günü gerçekleşti. Doğuma rikşa ile gidemeyeceğimiz için daha önce tanıştığımız Pakistanlı iş adamı Müddessir Bey’den arabasını rica ettim. O da sağolsun arabasını şoförüyle beraber gönderdi. Hastaneye gittikten 45 dk. sonra kızımız doğdu. Genel müdür yardımcımız Kamil Bey de o gün Lahor’daydı. Okul müdürü Adem Bey, Kamil Bey ve diğer Pakistanlı tanıdıklarımız o akşam bizi hastanede ziyaret ettiler ve tebriklerini ilettiler. Kamil Bey büyükçe bir çiçek yaptırmıştı. 

Kızımızın adı ve ilginç benzeşme

Kızımıza bir büyüğümüzden isim rica ettik. İsmin gelmesi iki ay gecikti. Bu arada isimsiz kalmasın diye Zeynep demeye başladık. Sonra beklediğimiz isim Nazlı olarak geldi. Bizim kullandığımız Zeynep de dilimize yerleşmişti. Böylece kızımızın ismi Zeynep Nazlı oldu ve bu o dönemki genel müdürümüz İsmail Bey’in eşinin adı ve soyadı ile denk düşmüştü.

Doğumun ardından eve galiba yine rikşa ile döndük. Kızımızın kulağına ezanı rahmetli Faruk Bey okumuştu. Maddi zorluklardan dolayı çocuğumuz için hemen bir beşik alamamıştık. İki sandalyeyi karşılıklı koyarak beşik gibi yapıyor ve onun içine yatırıyorduk.

25 Pakistanlı aile bebek ziyaretine geldi

Gündüz okulda çalıştığım için tanıdıklar akşamları bize çocuk görmeye geliyordu. Sonrasında evimize ziyarete gelen Pakistanlı arkadaşlarımızı saymaya başladık. Aile olarak Lahor’da sadece bir yıl geçirmiştik. Ona rağmen yaklaşık bir hafta içinde 25 kadar Pakistanlı aile akşamları bebek görmeye gelmişti. Sonrasında aynı doktoru başka arkadaşlara da tavsiye ettik. Onların da çocuklarının doğumlarına nezaret etti. Ayrıca yine doğumdan sonra çocuk doktoru olarak aynı hastanedeki bir başka doktora gidip gelmeye başladık.

Devam edecek…

***

On Altıncı Bölüm: Daha sonra eklenecek

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.