(Tarihten Bir Sayfa) Tayland’daki matematik yarışmasından madalya ile dönen öğrencilere sevgi seli

Pakistan’ın manevi merkezi: Badşahi Camisi
Mayıs 23, 2022
Badşahi Camisi’nin eşsiz yapısal ve mimari özellikleri
Mayıs 31, 2022

(Tarihten Bir Sayfa) Tayland’daki matematik yarışmasından madalya ile dönen öğrencilere sevgi seli

Pakistan Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Murtaza Cavid Abbasi (ayakta, ortada) ve PakTürk heyeti.

PakTürk Okulları öğrencileri Tayland’da düzenlenen uluslararası matematik yarışmasından başarılı sonuçlarla dönünce Pakistan’da coşkuyla karşılandı. Öğrenci ve öğretmenleri kabul edip hediyeler veren ülke yöneticileri PakTürk’e de övgüler yağdırdı.

PakTürk Okulları, İslamabad Chak Shahzad Şubesi öğrencileri Kasım 2015’te Tayland’da düzenlenen 5. Uluslararası Matematik Yarışması’nda büyük başarı gösterdi. Huzeyfe Bin Said’in altın madalya kazandığı yarışmada, İskender Ali Bazil gümüş, Osman Vezir ve Danyal Han ise mansiyon sertifikaları elde etti.

Başarılı öğrenciler Pakistan’a döndüklerinde yoğun bir sevgi seli ile karşılandı. Aile ve arkadaşlarının yanı sıra devlet erkanı da adeta tebrik sırasına girdi. Madalyalı öğrenciler, öğretmenleri ile beraber 10 Aralık 2015’te Pakistan Ulusal Meclisi’ni ziyaret etti. PakTürk heyetini sıcak bir karşılama ile kabul eden Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Murtaza Cavid Abbasi, elde edilen başarıdan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. PakTürk Okulları’nı her zaman zirvede kaldıkları için tebrik eden Abbasi, Pakistan gençliğini yetiştirmek ve eğitmek için çok çaba sarf eden PakTürk Eğitim Vakfı’na ayrıca teşekkür etti ve fedakâr çabalarına yönelik hayranlığını dile getirdi. Abbasi öğrencilere bazı hediyeler takdim etti.  

PakTürk heyeti, ayrıca Bilgi Teknolojileri Bakanı Anuşa Rahman, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Baş Müsteşarı Fazal Abbas Makan ile Pakistan Senatosu Senatörü Seyid Şibli Faraz tarafından da kabul edildi.

Bilgi Teknolojileri Bakanı Anuşa Rahman (ayakta, sağdan üçüncü) ve PakTürk heyeti.
Pakistan Senatosu Senatörü Seyid Şibli Faraz (ortada) ve PakTürk heyeti.

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.