(Tarihten Bir Sayfa) ‘PakTürk bizim için çölde vaha gibi’

Badşahi Camisi’nin eşsiz yapısal ve mimari özellikleri
Mayıs 31, 2022
Lahor’un cennet köşesi; Şalimar Bahçeleri
Haziran 7, 2022

(Tarihten Bir Sayfa) ‘PakTürk bizim için çölde vaha gibi’

Dönemin Türkiye Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2005 yılında İslamabad'daki PakTürk Okulu'nu ziyaret etti.

2003-2009 yılları arasında AKP hükümetinin Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Doç. Dr. Hüseyin Çelik, 2005 yılındaki büyük Keşmir depremi sonrası Pakistan’ı ziyaret etti. Deprem bölgesindeki incelemelerinin ardından PakTürk Okulları’nı da ziyaret eden Çelik, okulun hem eğitim başarılarını hem de depremzedelere yönelik yardım faaliyetlerini övdü. Hatıra defterine “PakTürk bizim için çölde vaha gibi oldu.” diye yazdı.

AKP’nin kurduğu 59’uncu hükümet döneminde Millî Eğitim Bakanı olan Hüseyin Çelik, 21 Ekim 2005 tarihinde ziyaret ettiği İslamabad’daki PakTürk Okulu’nda hatıra defettirine şu ifadeleri yazdı:

“İslamabad’da Çağ Türk Eğitim Kurumları’nı ziyaret ettim. Pakistan’daki Türkiye diyebileceğimiz bu irfan yuvalarında nezaket, nezafet ve nezahet gördüm.

8 Ekim depremi dolayısıyla Pakistan’dayız. Felaketi yerinde görmeye geldiğimiz için yüreklerimiz burkuldu. PakTürk Okulları bizim içim çölde vaha gibi oldu.

Okulun kurulmasında, yönetiminde, eğitim ve öğretiminde emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Türkiye’nin fahri elçilerini yetiştiren bu güzide kurumların tüm mensuplarına selam ve sevgiler sunuyorum.”

Hey Merhaba 👋 Tanıştığımıza memnun oldum.

Yeni içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız

Spam yapmıyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun

0 Comments

No Comment.